Τουρκική "κατάρριψη" του F-35: Δεν είναι το αεροσκάφος που σε κάνει να είναι πολύ ανεξάρτητος!

Freepen.gr - Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, καθηγητή Ισμαήλ Ντεμίρ στο πρακτορείο Ανατολή σχετικά με τα αμερικανικά μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35. Ο Ντεμίρ σε πρώτο χρόνο δε δηλώνει ανήσυχος για την πορεία της παράδοσης των αεροσκαφών.

«Έχουμε ήδη παραλάβει δύο από τα F-35 μας» αναφέρει ο Ντεμίρ σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη πληρωμή την επόμνη εβδομάδα και ότι συνεχίζει να μετέχει στο πρόγραμμα κανονικά παρά τα όσα ακούγονται τελευταία σχετικά με την κατάληξη της συμφωνίας.

Σε δεύτερο χρόνο όμως παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το αεροσκάφος:

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι το F-35 δεν είναι ένα αεροπλάνο που σε καθιστά πολύ ανεξάρτητο. Σε μια χώρα που έχει ζήσει χωρίς το F-35 μέχρι σήμερα μπορεί να αντέξει ακόμη επτά χρόνια [εννοεί μέχρι την παραγωγή του τουρκικού μαχητικού TF-X] και δε θα είναι πρόβλημα. Μιλάμε για έναν υπολογιστή που πετάει με αυτό, ένα έξυπνο σύστημα. Αυτό το έξυπνο σύστημα είναι συνέχεια σε επαφή με τον ιδιοκτήτη [ΗΠΑ]».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail