ΗΠΑ: Θέλουμε την Τουρκία στο F-35 αλλά είναι ανάγκη να πάρει τους Patriot

Freepen.gr - Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Patrick Shanahan δήλωσε την Τρίτη ότι επιθυμεί η Τουρκία να παραμείνει στο πρόγραμμα αεροσκαφών F-35 αλλά είπε ότι η Άγκυρα είναι αναγκαίο να αγοράσει το σύστημα πυραυλικής άμυνας Patriot καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αυξήσει την πίεση στη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ να μην προχωρήσει τη συμφωνία για την απόκτηση των ρωσικών S-400.

Σε μια ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ρωτήθηκε ο Shanahan εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν την Τουρκία στο πρόγραμμα F-35.

«Φυσικά και θέλουμε· χρειαζόμαστε την Τουρκία να αγοράσει τους Patriot», απήντησε. Οι ΗΠΑ πιέζουν ασφυκτικά την Αγκυρα όσον αφορά τα ρωσικά αντι-αεροπορικά και φυσικά πίσω από αυτό για να παραμείνει στην πλευρά της Δύσης.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail