Η Ρωσία ετοιμάζεται να εκδώσει μαζικά διαβατήρια στους κατοίκους του Donbass

Freepen.gr - Η Ρωσία προετοιμάζεται για την έκδοση μεγάλης κλίμακας διαβατηρίων σε κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donbass (DPR). Αυτό αναφέρει ο στρατιωτικός ανταποκριτής Semyon Pegov, επικαλούμενος πηγές στο Λαϊκό Συμβούλιο του DPR, καθώς και στις δυνάμεις ασφαλείας της Δημοκρατίας σύμφωνα με τη rusvesna.su.

"Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, η διαδικασία θα ξεκινήσει τον Απρίλιο. Καταρχάς, οι δημόσιοι υπάλληλοι (υπάλληλοι διοικητικών υπηρεσιών, υπουργεία και υπηρεσίες επιβολής του νόμου), καθώς και συνταξιούχοι, θα λάβουν διαβατήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας", διευκρινίζει.

"Όλα αυτά θα συμβούν στο πλαίσιο του προγράμματος απλουστευμένου συστήματος απόκτησης ιθαγένειας για συμπατριώτες, το οποίο αναπτύχθηκε και εγκρίθηκε από τον πρόεδρο Πούτιν πέρυσι. Επί του παρόντος, περίπου μισό εκατομμύριο (πεντακόσιες χιλιάδες) κενά έχουν ήδη παραδοθεί στην επικράτεια. Είτε μιλάμε για εγχώρια ρωσικά διαβατήρια είτε για ξένα - όπως στην περίπτωση της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας - δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ", ανέφερε ο Pegov.

Άραγε είναι ένα πρώτο βήμα προσάρτησης της ανατολικής Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail