Όταν η αστυνομία σε διάρρηξη στην Αθήνα συνέλαβε το θύμα αντί να βρει τους θύτες

3839153 / pixabay
Σαν πέρυσι ένας παππούς αμυνόμενος μέσα στο σπίτι του πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν ευπαθή, που είχε μπει με τον φίλο του για να κλέψουν. Στο κατ' όνομα Κράτος όπου ζούμε ο παππούς τραβήχτηκε στα δικαστήρια με χειροπέδες, ενώ οι ευπαθείς ζητούσαν και τα ρέστα.

Ελένη Παπαδοπούλου

Με αφορμή το περιστατικό θυμήθηκα την ακόλουθη ιστορία. Για γέλια και για κλάματα μαζί. "Πριν χρόνια ένας οικογενειακός φίλος γυρνώντας από εκδρομή το Σαββατοκύριακο βρίσκει το σπίτι του άνω κάτω. Είχαν χρησιμοποιήσει αντικλείδι για την πόρτα ασφαλείας και είχαν πάρει μέχρι και μία τεράστια τηλεόραση. Μέσα σε όλα όσα είχαν πάρει έκλεψαν και μία καραμπίνα που είχε, δηλωμένη και νόμιμη, η οποία ήταν στο βάθος του παταριού, πίσω από ένα σωρό πράγματα.

Φώναξε ο άνθρωπος την αστυνομία, ήταν δε πασιφανές ότι την κλοπή την είχαν κάνει νεόφερτοι αλλοδαποί μέσα από την πολυκατοικία, τους υπέδειξε κιόλας, η τηλεόραση είχε πάει σίγουρα σε διπλανό διαμέρισμα, αλλά ο αστυνομικός συνέλαβε τελικά τον καταγγέλοντα, για πλημμελή φύλαξη όπλου.

Ο άνθρωπος, γύρω στα 60, πολιτικός μηχανικός, διευθυντής, διανυκτέρευσε στο αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα (κατάλαβες), όπου οι αστυνομικοί είχαν την "καλοσύνη" να τον αφήσουν όλο το βράδυ στην καρέκλα και να μην τον βάλουν στο κρατητήριο. Με δικηγόρους κτλ. η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και ο άνθρωπος επέστρεψε σπίτι του.

Περιττό να πω ότι ουδείς ασχολήθηκε με την διάρρηξη και τους διαρρήκτες.

Πού ακριβώς αποσκοπούν όλοι αυτοί οι νόμοι που αντί να διώκουν τους εγκληματίες διώκουν αθώους πολίτες;

Τί κοινωνία επιθυμούν να φτιάξουν;

Μία κοινωνία, όπου οι κάθε είδους εγκληματίες θα χορεύουν πάνω σε πτώματα και το πλιάτσικο θα είναι χόμπυ;

Είναι δυνατόν να είσαι θύμα εγκλήματος και να συλλαμβάνεσαι;

Για τον παππού δεν έχω να πω τίποτα.

Μόνο να αγιάσει το χέρι του.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.  
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail