Τι ισχύει με την είσοδο διανομέων φυλλαδίων στις πολυκατοικίες


Η αγανακτισμένη επιστολή αναγνώστη του news.gr, ο οποίος έφτασε στο σημείο να διαπληκτιστεί με διανομέα φυλλαδίων, σχετικά με το κατά πόσο επιτρέπεται ή όχι η είσοδος των διανομέων στις πολυκατοικίες, προκειμένου να αφήσουν το διαφημιστικό υλικό τους, μας έκανε να θέσουμε το σχετικό ερώτημα στους γνωρίζοντες καλύτερα.

Από: news.gr - Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το news.gr ρώτησε λοιπόν σχετικά τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτο Παραδιά.

Μας είπε συγκεκριμένα πως: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένος νόμος σχετικά με αυτό. Τότε που έγιναν οι περισσότερες πολυκατοικίες, δεν υπήρχαν διατάξεις ούτε για τους διανομείς φυλλαδίων που να τους το απαγορεύουν. Είναι θέμα δηλαδή που δεν το έχει ρυθμίσει ούτε ο νόμος, ούτε οι κανονισμοί των πολυκατοικιών. Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί να ρυθμίζεται από την γενική συνέλευση της κάθε πολυκατοικίας. Δεν υπάρχει δηλαδή κανένα δικαίωμα του διανομέα να μπει σε μια πολυκατοικία. Δεν υπάρχει το δικαίωμα του διαφημίζεστε μέσα σε μια πολυκατοικία. Αν χτυπήσει τα κουδούνια και βρεθεί κάποιος να του ανοίξει, ο διανομέας θα επωφεληθεί από το γεγονός και θα μπει μέσα.

Την ίδια στιγμή κανείς δεν μπορεί να του το απαγορεύσει, ότι κάνει κάτι παράνομο. Είναι ένα «γκρίζο» θέμα, όπου ο καθένας ότι μπορεί και ότι προλάβει. Άμα εγώ που είμαι διανομέας σου χτυπήσω και εσύ μου ανοίξεις εγώ θα μπω μέσα και θα κάνω ότι προλάβω. Η Ελλάδα είναι η χώρα που ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Δεν έχω δει εγώ ποτέ να υπάρχει κανονισμός που να το απαγορεύει, σαν κανονισμός πολυκατοικίας.

Ο κανονισμός μιας πολυκατοικίας γίνεται συμβολαιογραφικά, κατατίθεται και δεσμεύει τους ιδιοκτήτες όλους. Εγώ όμως δεν έχω δει την εποχή που φτιάχνονταν μέχρι το 2005-2006 να έχουν απαγορεύσει τις διανομές φυλλαδίων».
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...