Η ελληνική αβελτηρία στο Καστελόριζο και το κλειδί της Στρογγύλης - Ανάγκη άμεσης οριοθέτησης ΑΟΖ με Αίγυπτο

Ο θεωρητικός της Ελληνικής ΑΟΖ και ο άνθρωπος που από τις αρχές της δεκαετίας του 80, μιλάει για την κομβική γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά αξία του συμπλέγματος του Καστελόριζου, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μέριλαντ, Θεόδωρος Καρυώτης, μιλώντας στον 98,4, εξήγησε γιατί η αντιπαράθεση για το Καστελόριζο γεωγραφικά είναι ήσσονος σημασίας, αφού νομικά το ελληνικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, σημασία έχει αυτούσια σημασία , ως προς την επήρεια του στην ΑΟΖ και στην υφαλοκρηπίδα.

Ο Θ.Καρυώτης μίλησε για την χρόνια αβελτηρία των ελληνικών κυβερνήσεων στην υπόθεση του Καστελόριζου και ανέλυσε γιατί η Στρογγύλη από το συγκεκριμένο νησιωτικό σύμπλεγμα, είναι το σημείο κλειδί , για την επαφή Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ, επαναλαμβάνοντας, πως η λύση είναι η άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, με την ταυτόχρονή ανακήρυξη ΑΟΖ, την οποία επικαλείται ακόμη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς όμως να έχει ανακηρυχθεί ακόμη.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.