Μαζί με ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι κι η ΝΔ είπε ΟΧΙ σε ψήφισμα κατά της Τουρκίας στην Ευρωβουλή

Reuters
Η ΝΔ καταψήφισε το ψήφισμα της Ευρωβουλής για την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία μαζί με τον Σύριζα και το Ποτάμι. Για να καταλαβαίνουμε το ιδεολογικό στίγμα του δήθεν κεντροδεξιού-συντηρητικού χώρου. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Το ψήφισμα βέβαια έθετε και άλλα θέματα. Εκφραζόταν υπέρ της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο, καταδίκαζε τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδας και των θαλάσσιων υδάτων της, καλούσε σε άρση του casus belli και αποδοκίμαζε τις ακραίες απόψεις που θέλουν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 

370 ψήφοι υπέρ, 109 κατά, 143 αποχές. Οι ξένοι θα πρέπει να μας κοιτούσαν σαν βλαμένους με τόσα θέματα υπέρ της Ελλάδας και την νυν και επόμενη κυβέρνηση να καταψηφίζει.

Μετά από την καταψήφιση η ΝΔ έβγαλε μία ανακοίνωση τύπου προέδρου Εδεσσαϊκού, για να δικαιολογήσει την τουρκολαγνεία της. Δεν κατανοώ σε τί ακριβώς διαφωνούσε η ΝΔ. Προφανώς δεν έχουν πρόβλημα με την Αγιά Σοφιά τζαμί ή τα τούρκικα στρατεύματα στην Κύπρο. Ασε που βλέπουν τους απέναντι ως Ευρωπαίους και προφανώς συμφωνούν με τον άκρατο εθνικισμό του Ερντογάν.

Θα μπορούσα να γράψω ένα σεντόνι, αλλά σταματάω εδώ, γιατί η οργή ξεχειλίζει. Αυτοί έχουν γίνει προδότες πριν καν κυβερνήσουν.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.  
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail