Καρπαζιά από τις ΗΠΑ στην Τουρκία: Δε χρειάζεται να κάνετε καμία επιχείρηση στη βόρεια Συρία

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συζητούν το ενδεχόμενο για μια τουρκική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία με την Τουρκία και πιστεύουν ότι δεν απαιτείται τέτοια επιχείρηση για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες ασφαλείας της Άγκυρας, δήλωσε ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ στο πρακτορείο Reuters την Τετάρτη, απορρίπτοντας αναφορές των μέσων ενημέρωσης για το αντίθετο.

Πριν μερικές ημέρες ένας Τούρκος στρατιωτικός φέρεται να είπε σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ότι η Άγκυρα συζητά με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία πιθανή επίθεση σε μια περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας που ελέγχεται από μαχητές με επικεφαλής τους Κούρδους.

"Οι ΗΠΑ δε συζητούν για τουρκική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία με την Τουρκία", δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη στη συνοριακή περιοχή ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, αφού η πλειοψηφία των στρατευμάτων των ΗΠΑ απομακρυνθεί από τη Συρία. Ωστόσο δε φαίνεται να λαμβάνει το πράσινο φως ούτε από τη Μόσχα αλλά πλέον ούτε και από τις ΗΠΑ, κάτι που μάλλον ίσχυει πριν λίγους μήνες όταν αρχικά ανακοινώθηκε η απόσυρση των Αμερικανών από την Ιεράπολη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail