Λάδι στη φωτιά της Μέσης Ανατολής από το Ισραήλ: ο στόλος μας θα μπλοκάρει τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν

Instagram / Israeli Navy
Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναφέρει ότι το Ισραήλ είναι διατεθειμένο να κατευθύνει την ίσχυ της ναυτικής του δύναμης - και παροτρύνει τον κόσμο να συμμετάσχει - για να εμποδίσει τις ιρανικές αποστολές πετρελαίου παρακάμπτοντας τις μονομερώς επιβληθείσες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Τεχεράνης.

"Το Ιράν προσπαθεί να παρακάμψει τις κυρώσεις μέσω του συγκεκαλυμμένου λαθρεμπορίου πετρελαίου δια θαλάσσης. Καθώς οι προσπάθειες αυτές επεκτείνονται, το ναυτικό θα διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες για την παρεμπόδιση αυτών των ιρανικών ενεργειών ", δήλωσε ο Νετανιάχου στην τελετή αποφοίτησης των ναυτικών ναυτικών στη Χάιφα την Τετάρτη.

Ωστόσο δεν αποσαφήνισε πως ακριβώς η σχετικά μικρή ναυτική δύναμη του Ισραήλ θα μπορέσει να υλοποιήσει τον προτεινόμενο αποκλεισμό ενάντια στα ιρανικά πετρελαιοφόρα με τον ίδιο να τονίζει ότι οι Ισραηλινοί ναυτικοί είναι καλά εκπαιδευμένοι και έμπειροι στη διεξαγωγή θαλάσσιων αποστολών εναντίον αντιπάλων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail