Ρωσία απειλεί...Βουλγαρία για ενεργειακό αγωγό


Τα πράγματα με των ρωσικό αγωγό που θα μεταφέρει μέσω ανατολικής Θράκης φυσικό αέριο στην Ευρώπη φαίνεται πως έχουν αρχίσει και «αγριεύουν», καθώς ο πόλεμος των αγωγών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ιδιαίτερη σκληρή γλώσσα κατά της Βουλγαρίας χρησιμοποίησε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Dmitri Medvedev, σχολιάζοντας την διστακτικότητα της βουλγαρικής κυβέρνησης για την πορεία του ενεργειακού αγωγού South stream ο οποίος φτάνει στην ανατολική Θράκη και στη συνέχεια μέσω Βουλγαρίας θα κατευθυνθεί στην κεντρική Ευρώπη και παράλληλα μέσω Ελλάδας προς την Ιταλία.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός μετά την συνάντηση που είχε με τον αμερικανόφιλο Βούλγαρο συνάδελφο του, Boyko Borisov, έθεσε το θέμα του ενεργειακού αρωγού καθώς και το σύνολο των ρωσοβουλγαρικών σχέσεων σε πολλούς τομείς, εξαπολύοντας ευθεία απειλή προς την Σόφια να κρατήσει τις υποσχέσεις της ότι θα επιτρέψει τον αγωγό, παρά τις αμερικανικές ενστάσεις, να περάσει από το έδαφος της. Όσον αφορά δε την προτιθέμενη αγορά από την Βουλγαρία των αμερικανικών F-16 ο Medvedev κράτησε πιο διαλλακτική στάση.

Τώρα σε σχέση με την Ελλάδα για τον σημαντικό αυτό αγωγό, θα…αναμένουμε τις εξελίξεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail