Η Ινδία αποκτά και δεύτερο ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Akula με...νοικιοστάσιο

Akula-class Submarine (Photo by Ilya Kurganov via Wikipedia)
Freepen.gr - Η Ινδία είναι πιθανόν να υπογράψει διακυβερνητική συμφωνία ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη μίσθωση ενός ακόμη πυρηνικού υποβρυχίου κατηγορίας Akula από τη Ρωσία αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Το υποβρύχιο θα περάσει από επισκευές στο ναυπηγείο Zvezdochka στο Severodvinsk, θα ανακατασκευαστούν αρκετά μέρη, θα εξοπλιστεί με ινδικούς αισθητήρες, ηλεκτρονικά χειριστήρια και εξοπλισμό επικοινωνίας, προτού παραδοθεί στην Ινδία το 2025 ή νωρίτερα, ανέφερε το Sputnik επικαλούμενο ανώνυμες πηγές λέγοντας τη Δευτέρα.

"Το ινδικό ναυτικό θέλει να έχει το υποβρύχιο μέχρι το 2023 αλλά ο εκσυγχρονισμός του υποβρυχίου για την κάλυψη των αναγκών της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων των τορπιλών και των επίγειων βλημάτων, θα πάρει περισσότερο χρόνο", ανέφερε άλλη ανώνυμη πηγή.

Μία ινδική ναυτική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του Γενικού Επιθεωρητή (Πυρηνικής Ασφάλειας) Αντιναύαρχου Soonil V Bhokare επιθεώρησε δύο υποβρύχια κατηγορίας Akula-2, το Bratsk και το Samara το Δεκέμβριο του 2018.

Το υποβρύχιο κατηγορίας Akula-2 του Ναυτικού, το INS Chakra, ελήφθη με μια δεκαετή μίσθωση από τη Ρωσία για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011, ενώ είχε περάσει από μια τετραετή ανακατασκευή την περίοδο 2004-2008.

Τα υποβρύχια της κατηγορίας Akula χαρακτηρίζονται από πολύ χαμηλές ακουστικές υπογραφές και μπορούν να μεταφέρουν έως και 12 πυραύλους κρουζ με πυρηνικές κεφαλές με εμβέλεια 3.000 χλμ, εκτός των αντιπλοϊκών πυραύλων και τορπιλών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail