Ξεκίνησαν για το Ντύσελντορφ και διαπίστωσαν ότι προσγειώθηκαν στο...Εδιμβούργο!

Freepen.gr - Αυτή είναι η ξεκαρδιστική στιγμή που ένας ιπτάμενος φροντιστής συνειδητοποιεί ότι η πτήση του προς το Ντύσελντορφ είχε κακώς προσγειωθεί στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, παρακινώντας τους επιβάτες να μην αρχίσουν να τραβούν βίντεο και φωτογραφίες, αναφέρει η dailymail.co.uk.

Η πτήση της British Airways - με operation από τη γερμανική εταιρεία WDL Aviation σε συμφωνία μίσθωσης - ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Λονδίνο Σίτι στις 7.47 π.μ. χθες και έπρεπε να κατευθυνθεί ανατολικά στη Γερμανία.

Όταν ο πιλότος προσγειώθηκε πεντακόσια μίλια μακριά στο Εδιμβούργο ο έκπληκτος φροντιστής μπορεί να ακουστεί λέγοντας στους επιβάτες: «Σκ...τά! Κανένας για το Εδιμβούργο; Κανένας για 
το Εδιμβούργο; Εντάξει, παρακαλώ μην τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο".

Η σύγχυση φαίνεται να προκάλεσε το γέλιο στους επιβάτες, κάποιοι εκ των οποίων κατέγραψαν την σκηνή ενώ ο φροντιστής τους ανακοίνωσε ότι θα πετάξουν απευθείας στο Ντίσελντορφ με χρόνο πτήσης μίας ώρας και είκοσι λεπτών.

Ο ίδιος είπε: «Ζητούμε συγγνώμη για το ότι δεν ξέρουμε πού είναι το πρόβλημα αλλά έχει συμβεί και θα κάνουμε το καλύτερο για να σας φέρουμε το συντομότερο δυνατό στο Ντίσελντορφ».

Ο πιλότος έλαβε ένα σχέδιο πτήσης που τον οδήγησε στην πρωτεύουσα της Σκωτίας και προσγειώθηκαν εκεί στις 9 το πρωί.

Οι επιβάτες συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονταν σε λάθος προορισμό μετά την προσγείωση του αεροπλάνου όταν έγινε μια ανακοίνωση «καλωσορίσματος στο Εδιμβούργο».

Κάποιοι εξέφρασαν στο Twitter τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός.

Μετά την απρογραμμάτιστη στάση στη Σκωτία, το αεροπλάνο ανατροφοδοτήθηκε και ξεκίνησε από το Εδιμβούργο στις 10.30 π.μ. στη δεύτερη προσπάθειά του να φτάσει στο Ντίσελντορφ.

Η British Airways δήλωσε στο MailOnline Travel: «Συνεργαζόμαστε με την WDL Aviation, η οποία πραγματοποίησε αυτή την πτήση για λογαριασμό της British Airways, για να διαπιστώσει γιατί κατατέθηκε λανθασμένο σχέδιο πτήσης. Ζητήσαμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για αυτή τη διακοπή στο ταξίδι τους και θα επικοινωνήσουμε μαζί τους μεμονωμένα».

Ένας εκπρόσωπος της WDL Aviation πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές για να διερευνήσουμε πώς συνέβη αυτό το μπλέξιμο με τον προγραμματισμό των πτήσεων».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail