Πειρατεία σε τουρκικό πλοίο από διασωθέντες μετανάστες στη Λιβύη - Μπλόκο από Ιταλία και Μάλτα

Freepen.gr - Διασωθέντες μετανάστες κατέλαβαν το τουρκικό δεξαμενόπλοιο, El Hiblu 1 στα ύδατα της Λιβύης την Τετάρτη και ανάγκασαν το πλήρωμα να πλεύσει προς βορρά προς την Ευρώπη, σύμφωνα με ιταλικές και μαλτέζικες αρχές, ανέφερε το The Associated Press.

Καθώς το πλοίο κατευθύνεται προς την κατεύθυνση που οδηγεί στη Μάλτα και τις ακτές της Ιταλίας, και οι δύο χώρες δεσμεύθηκαν να κρατήσουν το πλοίο έξω από τα χωρικά ύδατά τους.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini ανέφερε ότι το πλήρωμα είχε προηγουμένως διασώσει τους μετανάστες στη Μεσόγειο Θάλασσα, τόνισε ότι στο πλοίο βρίσκονται περίπου 120 μετανάστες και υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτού του είδους η πειρατεία στην ανοικτή θάλασσα.

"Φτωχοί κακοποιοί, που κατέλαβαν ένα εμπορικό πλοίο που τους έσωσε επειδή θέλουν να αποφασίσουν για τη διαδρομή του", ανέφερε η Σαλβίνι με σαρκαστικό τρόπο σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Οι ιταλικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς τη Λιβύη για να αποβιβάσει την ομάδα των διασωθέντων μεταναστών όταν αυτοί κατέλαβαν το πλοίο σται έξι μίλια από τις ακτές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail