Έξαλλος ο Ερντογάν με τους βιομήχανους γιατί δεν προχωρούν το εθνικό αυτοκίνητο της Τουρκίας

Freepen.gr - Απογοητευμένος από την καθυστέρηση στην παραγωγή μιας εθνικής μάρκας αυτοκινήτου από την Τουρκία, όπως η κυβέρνησή του υποσχέθηκε πριν από κάθε εκλογή, ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε σκληρή κριτική την Πέμπτη στους βιομήχανους που ανέθεσε να κατασκευάσουν το όχημα και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη πίεση αν δεν ξεκινήσει το έργο.

Μιλώντας σε προεκλογική ομιλία στην Άγκυρα λίγες μέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της Κυριακής, ο Ερντογάν δήλωσε: «Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο ... Δεν έχουμε υπομονή ... Θα τους πιέσουμε αν δεν αρχίσουν».

Τον Νοέμβριο, πέντε μεγάλες εθνικές εταιρείες - ο Όμιλος Anadolu, η BMC, η Kıraça Holding, η Vestel και η Turkcell - συγκεντρώθηκαν μετά από  αίτημα του Ερντογάν για να εργαστούν πάνω στο σχέδιο του εθνικού αυτοκινήτου. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στο σχέδιο, κάτι το οποίο έχει απογοητεύσει τον τούρκο πρόεδρο.

"Θέλουμε να έχουμε μια εθνική μάρκα αυτοκινήτων στη χώρα μας και θέλουμε τους ανθρώπους να την προτιμούν", δήλωσε ο Ερντογάν και επέκρινε τις εταιρείες για την καθυστέρηση παρά την ενθάρρυνση του κράτους.

"Θα ξεκινήσετε ή θα...ξεκινήσετε", δήλωσε ο Ερντογάν, στοχεύοντας τις εταιρείες στις οποίες ανέθεσε την κατασκευή του οχήματος της Τουρκίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail