Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά μπορεί να μετατραπεί πάλι σε τζαμί

Lisy_ / pixabay
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε την Κυριακή τη δυνατότητα μετατροπής της Αγίας Σοφίας, η οποία χρησιμοποιείται ως μουσείο από το 1935, εκ νέου σε τζαμί.

"Αυτό δεν είναι απίθανο, ίσως να αλλάξουμε και το όνομα σε τζαμί Ayasofya", δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνέντευξης στο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TGRT.

"Δεν πρόκειται για παράξενη πρόταση", δήλωσε σχετικά με τις κλήσεις να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και σχολίασε:

"Όπως γνωρίζετε, το τζαμί μετατράπηκε σε μουσείο το 1935, ως αντανάκλαση της νοοτροπίας της CHP (Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος). Μπορούμε επίσης να κάνουμε ένα βήμα και να το αλλάξουμε".

Η Αγία Σοφία χτίστηκε τον 6ο αιώνα επί αυτοκράτορα Ιουστινιανού κι αποτελούσε την έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μετατράπηκε σε αυτοκρατορικό τζαμί με την οθωμανική κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail