Έρχεται νέα επιδότηση για το «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» - Ποιους αφορά

Στη μεταμνημονιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και στις θεσμικές αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση στον κλάδο της εξόρυξης εστίασε την ομιλία του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στην εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου «Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας και διεθνείς προκλήσεις».

Στον ενεργειακό τομέα ο πιο φιλόδοξος στόχος παραμένει η εξοικονόμηση ενέργειας, που προβλέπεται σε 32% την επόμενη δεκαετία. Ο κ. Σταθάκης επανέλαβε ότι αυτό σημαίνει 1,5% εξοικονόμηση ενέργειας ετησίως, με αλλαγές σε μια σειρά κλάδων, όπως ο τουρισμός, η βιομηχανία, οι μεταφορές και η ηλεκτροκίνηση και, τέλος, η κατοικία. Η επίτευξη δε του παραπάνω στόχου ισοδυναμεί με ένα πρόγραμμα «Εξοικονομώ-ΙΙ» ετησίως, που αφορά 50.000 σπίτια.

Σε αυτό το σημείο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που θα αφορά 20.000 νοικοκυριά. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «έχουμε βρει τους πόρους και θα προχωρήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση». Στο ίδιο ζήτημα της εξοικονόμησης, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι τα δημόσια κτίρια θα βρεθούν στο επίκεντρο των μεγάλων αλλαγών, καθώς ετοιμάζεται ένα μεγάλο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση αυτών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail