Η Ρωσία ετοιμάζεται να εκτοξεύσει τον ασταμάτητο πύραυλο Τσιρκόν από υποβρύχια θέση

Alexandr Ryumin / TASS
Freepen.gr - Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Kazan (έργο 885M) θα εκτοξεύσει για πρώτη φορά τον υπερηχητικό πυραύλο Tsirkon το 2020, σύμφωνα με μια πηγή στο αμυντικό-βιομηχανικό τομέα του πρακτορείου TASS.

"Το υποβρύχιο Kazan (έργο 885M) θα ξεκινήσει δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του πυραύλου Tsirkon από θέσεις επιφανείας και βυθισμένο το 2020", ανέφερε η πηγή. Το Καζάν θα τεθεί σε υπηρεσία στα τέλη του 2019 μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων πιστοποίησης της κυβέρνησης, πρόσθεσε η πηγή.

Μέχρι στιγμής το υπερηχητικό βλήμα πυροδοτήθηκε μόνο από εκτοξευτήρα εδάφους. Σύμφωνα με το TASS ο Tsirkon θα εκτοξευθεί από ένα πλοίο επιφανείας μάχης και συγκεκριμένα τη φρεγάτα "Ναύαρχος Gorshkov" (έργο 22350) στα τέλη του 2019.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο μήνυμα του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της 20ής Φεβρουαρίου δήλωσε ότι ο Tsirkon είναι ικανός να πετάει με ταχύτητα εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου (Mach 9). Η εμβέλειά του μπορεί να υπερβαίνει τα 1.000 χιλιόμετρα. Ο πυραύλος είναι ικανός να καταστρέψει τους στόλους του ναυτικού και του εδάφους. Ο Πούτιν δήλωσε ότι ο νέος πύραυλος θα μπορούσε να εκτοξευθεί από πλοία και υποβρύχια που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία ή έχουν κατασκευαστεί για τα συστήματα πυραύλων Kalibr.

Το Καζάν είναι το δεύτερο πυρηνικό υποβρύχιο του έργου 885M, κλάσης Yasen. Καθελκύστηκε στις 31 Μαρτίου 2017 κι αναμένεται να ενταχθεί στο Βόρειο Στόλο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail