Οι Ρώσοι θα αποκτήσουν το λιμάνι τους στο Άκουγιου της Τουρκίας!

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν τον Μάιο του 2010 συμφωνία για την κατασκευή κι εκμετάλλευση Πυρηνικού Εργοστασίου στο Άκουγιου στην επαρχία Μερσίνας.

Από: militaire.gr - Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Την κατασκευή και τη λειτουργία του Σταθμού ανέλαβε μια θυγατρική εταιρία του ρωσικού κρατικού φορά ατομικής ενέργειας Rosatom, η Akkuyu NGS Elektrik Uretim Corp. O Σταθμός θα περιλαμβάνει 4 μονάδες WER ισχύος 1200 MW.

H έγκριτη δημοσιογράφος Cigdem Toker στην τακτική στήλη της, στην εφημερίδα Sozcu αποκαλύπτει μια είδηση που αν επιβεβαιωθεί θα αλλάξει πολλά στην περιοχή της Μεσογείου και στη διεθνή σκηνή.

Η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας NGS που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου, θα τροποποιηθεί βασικό άρθρο της συμφωνίας του 2010.

Στην εφημερίδα Ticaret Sicil (Εμπορικό Μητρώο) της 12ης Μαρτίου δημοσιεύονται οι αλλαγές στους όρους της συμφωνίας που προτείνονται να τροποποιηθούν στη γενική συνέλευση.

Η παράγραφος 6 του άρθρου 5 όπως ισχύει σήμερα προβλέπει “… κατασκευή εργοστασίων, αποθηκών, διοικητικών κτηρίων και διαφόρων άλλων εγκαταστάσεων …”

Η παράγραφος αυτή τροποποιείται ως εξής :”κατασκευή εργοστασίων, αποθηκών, διοικητικών κτηρίων, ΛΙΜΕΝΩΝ, ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ, ΔΙΕΝΈΡΓΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΚΑΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΦΟΡΤΩΣΗΣ , ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ…”

Η κ. Τοκέρ εύλογα αναρωτιέται αν η Ρωσία , σε μια θερμή περιοχή , όπως είναι η Μεσόγειος, δεν έχει άλλους στρατηγικούς στόχους που θέλει να υλοποιήσει με την κάλυψη του εμπορικού δικαίου.

Μπορεί να μας επιβεβαιώσει κανείς, τονίζει, ότι ο λιμένας δεν θα χρησιμοποιηθεί ως στρατιωτική βάση;

Όντως πολύ σημαντική η αποκάλυψη της δημοσιογράφου. Το θέμα χρειάζεται προσοχή και παρακολούθηση.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.