«Και γιατί να μη δώσετε στο Ισραήλ τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα να τελειώνουμε;»

Freepen.gr - Ο πρεσβευτής της Συρίας στα Ηνωμένα Εθνη, Μπασάρ αλ Τζαφάρι πρότεινε οι ΗΠΑ να παραδώσουν δύο πολιτείες τους στο Ισραήλ αντί να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και να πουλάνε τη γη των άλλων με το Ισραηλινό λόμπι, όπως έκαναν και με το Γκολάν, αναφέρει το SANA.

Στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας που κλήθηκε από την πλευρά της Συρίας, ο Τζαφάρι υποστήριξε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το Γκολάν για να στηρίξουν εν όψει των εκλογών του Ισραήλ, τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και να λάβει την εύνοια του ισχυρού ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ.

Σε μια παρατήρηση που προκάλεσε ένα χτύπημα και ένα κούνημα του κεφαλιού από τον ισραηλινό ομόλογό του, ο Τζαφάρι πρότεινε η Ουάσιγκτον να διαπραγματεύεται τη γη που της ανήκει:

«Μπορείτε να τους δώσετε τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα, για παράδειγμα, γιατί όχι; Η Νότια Καρολίνα είναι ένα μεγάλο κομμάτι γης ... Έτσι, δώστε στο Ισραήλ μερικά κράτη εάν αυτή η διοίκηση θέλει πραγματικά να έχει ισραηλινή υποστήριξη»

Η απόφαση του Trump να στηρίξει την Ισραηλινή απαίτηση για τα Όρη του Γκολάν έρχεται λίγο πριν από τις γενικές εκλογές του Ισραήλ στις 6 Απριλίου και θεωρείται ευρέως ως εκλογική ενίσχυση για το Νετανιάχου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και δωροδοκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail