Οι Γερμανοί δεν ξεχνούν ποτέ τους «φίλους» τους!


Μπορεί οι Γερμανοί να αρνούνται πεισματικά να καταβάλουν στην Ελλάδα τα οφειλόμενα των πολεμικών επανορθώσεων για τις τεράστιες καταστροφές και εκτελέσεις της κατοχικής περιόδου. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει, 74 χρόνια μετά το τέλος του Β΄ παγκοσμίου Πολέμου, να καταβάλουν ακόμα συντάξεις για πρώην ξένους εθελοντές στρατιώτες των Waffen-SS και συνεργάτες των ναζί που διαβιούν σήμερα στο εξωτερικό. 


Συνολικά, περίπου δύο χιλιάδες είναι οι υποστηριχτές των ναζί που δικαιούνται σήμερα τη σύνταξη για τις εγκληματικές τους πράξεις στη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος. Και μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστορικό Martin Göllnitz, στο πλαίσιο ενός διατάγματος που εξέδωσε ο ίδιος ο Χίτλερ.
Το μηνιαίο κόστος για τη Γερμανία ανέρχεται σήμερα στις 778.000 ευρώ.

Ο νόμος παραμένει σε ισχύ παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, ακόμα και του Εβραϊκού Κεντρικού Συμβουλίου της Γερμανίας. Τελικά φαίνεται ότι το πρόβλημα κάποια στιγμή θα το λύσει ο χρόνος, καθώς τον τελευταίο μήνα πέθαναν 33 από αυτούς. Ένα είναι πάντως βέβαιο. Οι Γερμανοί δεν ξεχνούν και ανταμείβουν για μια ζωή όσους τους εξυπηρετούν στα σχέδιά τους, ανεξαρτήτως καθεστώτος. Κάτι που βλέπουμε και σήμερα με τις διάφορες επιβραβεύσεις (Τσίπρας, Μπουτάρης κ.α.).
Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος
Για την ιστορία : Στους στρατιώτες του Χίτλερ από «ξένους λαούς» που πολέμησαν στο πλευρό τους στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου περιλαμβάνονταν: Γάλλοι (μεραρχία «Καρλομάγνος»), Ολλανδοί, Φλαμανδοί, Βαλώνοι, Δανοί, Ιταλοί, Λευκορώσοι, Ρώσοι (Ρωσικός Απελευθερωτικός Στρατός / Rona), Ουκρανοί (“Banderowzy”), Ούγγροι, Λετονοί, Εσθονοί, Ελβετοί, Φινλανδοί, Νορβηγοί (Μεραρχία «Βίκινγκς»), Τάταροι, Αλβανοί (Μεραρχία «Σκεντέρμπεης»), Κοζάκοι, Βόσνιοι μουσουλμάνοι (Μεραρχία «Χατζάρ») κ.α.. Ακόμη και Ινδοί.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...