Ακάρ: Μας ανήκουν και το Αιγαίο και η Κύπρος!

Freepen.gr - Μπορεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην Αττάλεια να δήλωσε μεταξύ άλλων να μην τον αντιμετωπίζει ως γκιαούρη ο...φίλος του ο Μεβλούτ αλλά την ίδια ώρα ο τούρκος υπουργός άμυνας, Χουλουσί Ακάρ προσδιόρισε εντελώς ξεκάθαρα πλέον τη λεγόμενη Γαλάζια Πατρίδα στην οποία ανήκουν το...Αιγαίο και η Κύπρος:

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν «ποια εδάφη πήραμε;» Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Δείτε τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail