Τουρκικά Bayraktar TB2 παρέλαβε η Ουκρανία σε πανηγυρικό κλίμα

Photo by Oleg Katkov
Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας παρέλαβαν για χρήση τα πρώτα μη επανδρωμένα οχήματα (UAV) Bayraktar TB2, ανέφερε η UkrOboronProm την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο στο Starokonstantinov παρέδωσε 420 μονάδες αεροσκαφών και στρατιωτικού εξοπλισμού στον ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων μη επανδρωμένων αεροπλάνων Bayraktar TB2.

Οι δοκιμές του Bayraktar TB2 ήταν επιτυχείς, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσνενκο.

"Η δοκιμή του βαρέως τύπου Bayraktar TB2, που τέθηκε σε λειτουργία με τον ουκρανικό στρατό, ήταν επιτυχής. Συγχαίρω τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και τους εταίρους από την Τουρκία. Σήμερα έχουμε ένα εντελώς νέο όπλο - αεροσκάφη αεροπορικής επίθεσης. Βλέπετε τη φωτογραφική μηχανή τοποθετημένη σε UAV που παρακολουθεί την ακρίβεια του χτυπήματος", δήλωσε ο Πόροσενκο μετά την δοκιμή του UAV στην περιοχή δοκιμών στην περιοχή Χμελνίτσκι την Τετάρτη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η απόκτηση του αυτοκινητοδρόμου άνοιξε νέες ευκαιρίες για τις ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς και για τους Ουκρανούς αλεξιπτωτιστές.

Το νέο UAV αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την τουρκική εταιρεία Baykar Makina. Σύμφωνα με την εταιρεία είναι ένα σύστημα κλάσης μεσαίου ύψους μακράς διαρκείας που αναπτύχθηκε για αποστολές τακτικής αναγνώρισης και επιτήρησης.

Το Bayraktar TB2 μπορεί να φέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 55 κιλά, να πετάξει μέχρι τα 22.500 πόδια και να ταξιδεύει για περισσότερο από 24 ώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail