Η Ινδία χτύπησε με πύραυλο ASAT δορυφόρο στο διάστημα

Freepen.gr - Η Ινδία ολοκλήρωσε την Τετάρτη τη δοκιμή του πυραύλου Anti-Satellite (ASAT) με την ονομασία "Mission Shakti", ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi.

"Η Ινδία δοκίμασε επιτυχώς τον πύραυλο Anti-Satellite (ASAT). Συγχαρητήρια σε όλους για την επιτυχία της #MissionShakti" ανήρτησε στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Αντι-δορυφορικά όπλα δημιουργούνται για να αχρηστεύσουν ή να καταστρέψουν δορυφόρους για στρατηγικούς στρατιωτικούς σκοπούς.


Η Ινδία είναι η τέταρτη χώρα που το κατορθώνει αυτό. Πρώτες οι ΗΠΑ δοκίμασαν την τεχνολογία ASAT το 1958, ακολούθησε η ΕΣΣΔ το 1964 και η Κίνα το 2007. Το 2015, η Ρωσία δοκίμασε τον πυραύλο Nudol PL-19 και ακολούθησαν επιπλέον δοκιμές.

"Μέσα σε 3 λεπτά, η Ινδία κατέστρεψε δορυφόρο χαμηλής τροχιάς (LEO) 300 χλμ. μέσω ενός πυραύλου ASAT. Χρειάζονταν υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας", δήλωσε ο Μodi.

Το ASAT αναπτύχθηκε από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης της Άμυνας (DRDO) της Ινδίας. Ο Modi διαβεβαίωσε ότι η νέα τεχνολογία δε θα χρησιμοποιηθεί εναντίον τρίτης χώρας και πως η αποστολή Shakti δεν παραβιάζει κανένα διεθνές δίκαιο.






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail