Ακάρ: Γράψαμε έπος στην Κύπρο το 1974

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε ομιλία του απευθυνόμενος σε βετεράνους πολέμου στην Κωνσταντινούπολη τόνισε ότι «ένα έπος έχει γραφτεί και το 1974 στην Κύπρο» συμπληρώνοντας πως η Τουρκία στο νησί «θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας, στο πλαίσιο των συμφωνιών συμμαχίας και εγγυήσεων και να υπερασπίζεται να δικαιώματα και τα συμφέροντά της».

Ωστόσο επεκτάθηκε συνολικά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο: «Στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο, είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των θεμάτων στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου. Όμως, δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιβιώσει κάποια απόφαση, χωρίς την παρουσία, την έγκριση, τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail