Πονοκέφαλος για το ΝΑΤΟ: Το Ρωσικό Ναυτικό θα παραλάβει πάνω από 180 πολεμικά πλοία μέχρι το 2027!

Alexei Pavlishak / TASS
Freepen.gr - Το ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει πάνω από 180 πολεμικά πλοία και σκάφη νέων έργων ναυπήγησης στο πλαίσιο του κρατικού εξοπλισμού για το 2018-2027, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου σε συνάντηση με αρχηγούς άμυνας την Τετάρτη και μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

"Θα αρχίσουμε τη σημερινή συνάντηση με τη συζήτηση του σχεδίου προγράμματος για την ανάπτυξη του χώρου ελλιμενισμού και υποδομών των βάσεων του Ναυτικού μέχρι το 2030. Σύμφωνα με το πρόγραμμα κρατικού εξοπλισμού 2018-2027, το ναυτικό θα αποκτήσει πάνω από 180 πλοία και σκάφη νέων ναυπηγικών έργων (projects)", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Μόνο φέτος, 15 πολεμικά πλοία και πολεμικά σκάφη, καθώς και 20 πλοία ανεφοδιασμού, θα ενταχθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, δήλωσε ο Σόιγκου.

"Αντιμετωπίζετε το καθήκον της δημιουργίας σύγχρονων συνθηκών για την αγκυροβόληση και όλους τους τύπους υποστήριξης για τα πιο προηγμένα πυρηνικά υποβρύχια πυραύλων Yasen και Borei, φρεγάτες πολλαπλών ρόλων blue-water, πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας και άλλα πλοία και σκάφη", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Για το σκοπό αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ανακατασκευή των υφιστάμενων και την κατασκευή νέων βάσεων, ιδίως στο Kaspiysk, για τις δυνάμεις του Caspian Flotilla, δήλωσε ο Σόιγκου.

Το σχέδιο του προγράμματος όπλων αποσκοπεί τόσο στην ανακατασκευή των χώρων ελλιμενισμού όσο και στις εγκαταστάσεις μηχανικής υποδομής και στη βελτιστοποίηση του αριθμού των θέσεων που θα μειώσουν σημαντικά τις δαπάνες για τη συντήρησή τους, τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

"Το πρόγραμμα έχει συνταχθεί με βάση τα κονδύλια του προϋπολογισμού που διατίθενται στο Υπουργείο Άμυνας και δεν θα απαιτήσει πρόσθετες πιστώσεις", τόνισε ο υπουργός άμυνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail