Νέα δορυφορική εικόνα δείχνει τους S-300 της Συρίας σε λειτουργία

Freepen.gr - Μια νέα δορυφορική εικόνα που κυκλοφόρησε από την Image Sat International αποκάλυψε ότι το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-300 της Συρίας είναι έτοιμο προς λειτουργία. Σύμφωνα με την εικόνα, τουλάχιστον τρεις από τις τέσσερις συστοιχίες S-300 ήταν ορατές μέσω του δορυφόρου και η εικόνα τους έδειξε να είναι υψωμένοι.

Με βάση τις πληροφορίες από προηγούμενες δορυφορικές εικόνες, οι συστοιχίες S-300 βρίσκονται γύρω από τη στρατηγική πόλη Masyaf στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας της Hama.

Ενώ αυτό μπορεί να είναι καλά νέα για την παράκτια περιοχή της Συρίας, δεν παρέχει μεγάλη ανακούφιση για την ύπαιθρο της Δαμασκού, την οποία στοχεύει συνεχώς η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Όσο το Ισραήλ διατηρεί την αεροπορική υπεροχή του Λιβάνου, η αντιμετώπιση των επιθέσεών του στη Δαμασκό θα είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση για το συριακό στρατό.

Το σύστημα S-300 παραδόθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία στη Συρία την 1η Οκτωβρίου μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους αναγνώρισης IL-20 κατά μήκος των ακτών της Λατάκιας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail