Με χρήση σκληρής ισχύος απειλεί Μόσχα και Πεκίνο Βρετανός υπουργός

AFP / Marcos Moreno
Freepen.gr - Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει «σκληρή δύναμη» κατά της Ρωσίας και της Κίνας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Gavin Williamson προκαλώντας την αντίδραση της Μόσχας η οποία χαρακτήρισε τη δήλωση ως "άσχετη" με την πραγματικότητα και αποσκοπούσα στην εξασφάλιση μεγαλύτερου προϋπολογισμού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ενισχύσει τη «φονικότητά» του και να είναι έτοιμο να «χρησιμοποιήσει σκληρή δύναμη» για να προασπίσει τα συμφέροντά του εναντίον εθνών όπως η Ρωσία και η Κίνα, ανέφερε ο Williamson σε μια ομιλία στο Royal United Services Institute στο Λονδίνο.

Επίσης κατηγόρησε τη Μόσχα για «αναζωπύρωση» της έντασης και πως θα ενισχύσει το «στρατιωτικό της οπλοστάσιο» για να φέρει πίσω στην τροχιά της τα πρώην σοβιετικά κράτη όπως η Γεωργία και η Ουκρανία.

Για την Κίνα υποστήριξε ότι «αναπτύσσει τη σύγχρονη ισχύ της και την εμπορική της δύναμη». Οι δηλώσεις του Williamson ήρθαν σε μια συγκυρία όπου το Λονδίνο προετοιμάζεται να στείλει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του, το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth, στη θάλασσα της Νότιας Κίνας για αποστολή να επιβάλει την ελευθερία των δικαιωμάτων πλοήγησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail