Ξεσηκωμός στα τουρκικά ΜΜΕ, ύπνος σε εμάς: Ο Πομπέο ανήρτησε χάρτη της διαμελισμένης Τουρκίας - Αγνούνται Θράκη και νησιά

Freepen.gr - Ξεσηκωμό έχει προκαλέσει σε πλήθος τουρκικών ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο DHA, το "ευχαριστήριο" tweet του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο για να ευχαριστήσει τις χώρες που αναγνωρίζουν ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουάιντο.

Στο συνοδευτικό gif η Τουρκία φαίνεται τεμαχισμένη σε δύο κομμάτια, ένα δυτικό με τις ακτές της Ιωνίας και ένα ανατολικό. Ήδη αρκετοί Τούρκοι χρήστες έχουν αντιδράσει στην επίμαχη ανάρτηση.



Ωστόσο όπως βλέπουμε ο χάρτης έχει και άλλες ιδιαιτερότητες. Πχ κάτι δεν πάει καλά με τη Θράκη, δεν υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο ενώ ανάμεσα στις χώρες που ευχαριστεί ο Πομπέο είναι και η Δημοκρατίας της σκέτης Μακεδονίας. Επίσης η Κύπρος ίσα που φαίνεται σε αυτόν τον ιδιόμορφο χάρτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail