Το σχέδιο του Τσίπρα - Η Φώφη πρέπει να ανησυχεί

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι προκειμένου να πετύχει στον στόχο του δε διστάζει μπροστά σε τίποτε. Το γνωρίζει ο Φώτης Κουβέλης από το 2014, το έμαθε κι ο Πάνος Καμμένος αμέσως μόλις πάτησε και το δεύτερο πόδι του στο έδαφος αποβιβαζόμενος από το κυβερνητικό σκάφος. Ο πρωθυπουργός του άρπαξε κάτι παραπάνω από το μισό κόμμα συν την Παπακώσττα που θεωρητικά βρισκόταν κοντά στους ΑΝΕΛ.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο το κόμμα χρειάζεται κι άλλη τροφή για να αντέξει. Πού αλλού να στραφεί λοιπόν ο Τσίπρας; Μα πού αλλού; Στο ΠΑΣΟΚ, Ελιά, ΔΗ.ΣΥ, ΚΙΝ.ΑΛ ή όπως αλλιώς λέγεται της Φώφης Γενηματά. Το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά διέρχεται μια μεγάλη κρίση. Απαξιωμένο, δίχως ταυτότητα, έχοντας απωλέσει το ειδικό του βάρος, μα πάνω από όλα απομυθοποιηθεί. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε το κόμμα που ήρθε τρίτο το 2012 να κατακρημνίζεται στο 4,5% το 2015 με το Γιώργο Παπανδρέου να κάνει δικό του κόμμα και παράλληλα τη ζημιά με το περίπου 2% που απέσπασε. Η Φώφη Γενηματά ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. Προσπάθησε να μαζέψει τα κομμάτια. Δεν τα κατάφερε. Τα χίλια μύρια επικοινωνιακά τρικς με δήθεν συνεργασίες και ανοίγματα, δεν ήταν τίποτε άλλο από μετονομασίες του ΠΑΣΟΚ με λίγες προσθήκες.

Η κ. Γενηματά προσπάθησε με την απόπειρα του ΚΙΝ.ΑΛ. να αναστήσει το χώρο. Η ιδέα ήταν προφανώς ότι μια σύμπραξη δυνάμεων ίσως κατάφερνε να δημιουργήσει ένα χώρο που θα έσπαγε το φράγμα του 10%  και με ένα ΣΥΡΙΖΑ συμπιεζόμενο, όλα θα ήταν ανοικτά. Εντούτοις το σενάριο δε βγήκε. Η πρώτη ημέρα του ΚΙΝ.ΑΛ. ήταν μπερδεμένη. Το Ποτάμι αποχώρησε. Τα στοιχεία ήταν ετερόκλητα και όλοι συνέπραξαν αρχικά εκτιμώντας πως αυτοί θα βγουν μπροστά.

Από την ώρα λοιπόν που το πείραμα του ΚΙΝ.ΑΛ. απέτυχε και η κ. Γενηματά δεν μπορεί να δώσει προσανατολισμό και να περάσει ένα μήνυμα, ίσως κι αυτή αποτελεί παλιό προϊόν με μεγάλη πολιτική φθορά, ήρθε η ώρα της πλαγιοκόπησης.

Ο κ. Τσίπρας δε χρειάζεται να προσεγγίσει στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ αλλά απλά ανοίχθηκε στον αυτόνομο Γιώργο Παπανδρέου που είχε ήδη αποσπαστεί μια φορά. Κάπως έτσι ο κ. Μωραΐτης έγινε υπουργός. Ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να επανέλθει στα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2015. Αν συμβεί αυτό, τότε όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν νομοτελειακά. Όπως κάποια στιγμή θα έρθουν και για το ΣΥΡΙΖΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail