Μόνο στην Τουρκία - Λοχία τέθηκε υπό κράτηση και πάει στο δικαστήριο γιατί έψαχνε το κινητό του!

Freepen.gr - Ένας λοχίας που έκανε πριν από πολλά χρόνια μια τηλεφωνική κλήση για να βρει το χαμένο κινητό του, τέθηκε υπό κράτηση λόγω υποψίας σύνδεσής του με το θρησκευτικό κίνημα Gülen, καθώς η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι οι στρατιωτικοί που έκαναν κλήσεις από τηλεφωνικούς θαλάμους με κάρτα, έστελναν στην ουσία μυστικά μηνύματα μεταξύ τους ως υποστηρικτές του κινήματος.

Ο λοχίας Α.Τ. έχασε το κινητό του τηλέφωνο πριν από έξι χρόνια και σε μια προσπάθεια να βρει το κάλεσε από τηλεφωνικό θάλαμο, ανέφερε η εφημερίδα Sözcü την Τετάρτη. Όταν δεν υπήρχε απάντηση, κάλεσε το συγκάτοικο του, έναν άλλο στρατιωτικό αξιωματικό, και είχε μαζί του ένα τηλεφώνημα 13 δευτερολέπτων.

Χρόνια αργότερα, η κλήση του από το τηλεφωνικό κέντρο υποβλήθηκε σε έρευνα, καθώς το τουρκικό κράτος πιστεύει ότι οι υποστηρικτές των κινήσεων του Gülen χρησιμοποιούν προπληρωμένα τηλέφωνα λόγω ανησυχιών ότι τα κινητά τους τηλέφωνα θα μπορούσαν να είναι παγιδευμένα.

Ο λοχίας τέθηκε υπό κράτηση σύμφωνα με την έκθεση Sözcü ενώ αφέθηκε ελεύθερος εν όψει της δίκης. Ομοίως συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο δικαστήριο χωρίς κανένα λόγο και ο συγκάτοικός του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail