Μέσα στο Φεβρουάριο καταφθάνει και το δεύτερο πλοίο-γεωτρύπανο της Τουρκίας

Freepen.gr - Χωρίς επιβράδυνση, η Τουρκία συνεχίζει την ενεργειακή πολιτική της στη Μεσόγειο και η χώρα μετράει τις ημέρες μέχρι την άφιξη του δεύτερου πλοίου-γεωτρύπανου που θα ξεκινήσει σύντομα γεωτρήσεις.

Το δεύτερο γεωτρύπαλο της Τουρκίας θα περάσει τα χωρικά ύδατα της χώρας στη Μεσόγειο γύρω στις 20 Φεβρουαρίου για να αρχίσει έρευνες. Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντόνμεζ ανακοίνωσε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT Haber ότι η κρατική επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου της Τουρκικής Πετρελαίου θα διεξαγάγει σεισμικές έρευνες στις περιοχές της στη Μεσόγειο.

"Όπως γνωρίζετε, ξεκινήσαμε τη βαθιά μας γεώτρηση τον Οκτώβριο του 2018. Νομίζω ότι θα έχουμε το πρώτο αποτέλεσμα στις αρχές του Μαρτίου ή στο τέλος αυτού του μήνα. Φυσικά, είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι".

Ο Ντονμέζ εξήγησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες προχωρώντας σε τέσσερις γεωτρήσεις το χρόνο, δύο με το υπάρχον γεωτρύπανο, τος Fatih και δύο με το νέο πλοίο που αναμένεται να φτάσει στις 20 Φεβρουαρίου.

Το Fatih, ένα σκάφος μήκους 229 μέτρων, μπορεί να τρυπήσει σε μέγιστο βάθος 12.192 μέτρων. Το πρώτο τρύπημα θα φτάσει σε βάθος 5.500 μέτρων, σύμφωνα με αναφορές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail