Μήπως ακούτε θόρυβο από …ελικόπτερα;

Ο Πρωθυπουργός εκβιάζεται ανοικτά πλέον, από τον πρώην κυβερνητικό εταίρο του, Πάνο Καμένο! Εκβιάζεται με αποκαλύψεις σε βάρος του και με βαριά υπονοούμενα, μέσω δημοσιογράφου (του Γιώργου Τράγκα), που κατά δήλωσίν του υπήρξε συνεργάτης και είναι ακόμα «συνομιλητής» του Καμένου.

Του Θανάση Κ.

Υπό την πίεση των «αποκαλύψεων» - και των απειλών για άλλες, ακόμα πιο συνταρακτικές αποκαλύψεις - αρχικά το Μαξίμου δηλώνει ότι θα κάνει το χατίρι του Καμένου και θα αλλάξει τον Κανονισμό της Βουλής.

Κι ύστερα υπό το βάρος της κατακραυγή όλων πια, το παίρνει πίσω και δηλώνει ότι «δεν εκβιάζεται» και δεν θα αλλάξει τον Κανονισμό της Βουλής!

Λίγες ώρες πριν, βέβαια, ο κ. Τζανακόπουλος έλεγε τα ακριβώς αντίθετα…

Οι άνθρωποι που κυβερνούν (ακόμα) σήμερα τη χώρα βρίσκονται σε πλήρη πανικό και τα έχουν χαμένα!

Για ένα εντελώς ασήμαντο θέμα (το αν θα διατηρήσει τα προνόμια του «αρχηγού κόμματος» στη Βουλή για μερικούς μήνες ακόμα) ένας πρώην υπουργός τους, και νυν μεμονωμένος βουλευτής ουσιαστικά, τους έχει κάνει να ταλαντεύονται, να παραπατάνε, να σκουντουφλάνε, να αυτό-ακυρώνονται…

Δεν μπορούν να χαράξουν μια γραμμή και να την κρατήσουν!

Βέβαια κι άλλες φορές στο παρελθόν τους συνέβη αυτό…

Αλλά είναι η πρώτη φορά που παραπαίουν υπό το καθεστώς ανοικτού δημόσιου εκβιασμού!

Με βαριά υπονοούμενα που στρέφονται πλέον σε βάρος του ίδιου του Πρωθυπουργού και του πολύ στενού κύκλου συνεργατών του.

Δύο παρατηρήσεις μόνο:

--Πρώτον: Αν ο Πάνος Καμένος έχει «στοιχεία» που μπορεί να κάνει τον Τσίπρα να παραμιλάει, σκεφτείτε τι μπορούν να του κάνουν ξένες κυβερνήσεις, ή μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα.

--Δεύτερον: Εδώ έχουμε ουσιαστικά και ομολογία ενοχής εκ μέρους του Πρωθυπουργού, για «αδίκημα» που εμείς δεν ξέρουμε ακόμα, αλλά ο ίδιος μάλλον ξέρει (και ο Καμένος που κάνει τις «διαρροές», ξέρει επίσης).

Διότι αν όλα αυτά ήταν «λόγια του αέρα», ο Τσίπρας και το «περιβάλλον» του, από την αρχή θα το ξέκοβαν: Δεν ξέρουμε τι είναι αυτά που λέει ο Τράγκας, δεν ξέρουμε τι του είπε ο Καμένος, αν του το είπε, δεν μας αφορούν, είναι συκοφαντίες, πέστε ό,τι θέλετε, θα σας πάμε δικαστικά.

Κι αν όντως δεν υπήρχε τίποτε «μεμπτό», μπορούσαν να πάνε τους συκοφάντες τους «δικαστικά». Και να το εκμεταλλευτούν και πολιτικά εκ των υστέρων…

Αλλά εδώ δεν είδαμε αυτό – είδαμε το ακριβώς αντίθετο: Αυτοί που μας είχαν φλομώσει με το… «ηθικό τους πλεονέκτημα», αυτοί που δεν σήκωναν «μύγα στο σπαθί τους», μόλις τους τα έχωσε ο Τράγκας από τα ραδιόφωνα και την τηλεόραση, άρχισαν να… «χαϊδεύουν» τον Καμένο!

Και να επεξεργάζονται, εξευτελιστικές «ερμηνείες» ή τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής, για να καθησυχάσουν τον απασφαλισμένο πρώην εταίρο τους. Δηλαδή ομολόγησαν ανοικτά ό,τι κάτι φοβούνται! Όχι από αυτά που ακούστηκαν ήδη. Αλλά από τους υπαινιγμούς που έπεσαν ως «προειδοποιητικές βολές».

Κι ύστερα κατάλαβαν τι έκαναν και το πήραν πίσω, αφού προηγουμένως είχαν ομολογήσει ανοικτά ότι έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους».

--Αν όντως υπάρχουν πράγματα σε βάρος τους και είναι «ευάλωτοι», πρέπει να φύγουν, γιατί δεν μπορούν να κυβερνούν άλλο (τους έχουν πια στο χέρι οι πάντες, δυνητικά τουλάχιστον)…

--Αν πάλι όλα αυτά είναι «φούμαρα» - ας πούμε - τότε κατά μείζονα λόγο πρέπει να φύγουν, γιατί επί τόσες μέρες (από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα) δεν μπορούν να διαχειριστούν μιαν απλή περίπτωση «συκοφαντίας». Πνίγονται σε μια κουταλιά νερό…

Αν είναι «ένοχοι», τους έχουν ήδη πιάσει «με τη γίδα στην πλάτη». Κι αν είναι «αθώοι» είναι εντελώς ηλίθιοι!

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να σταθούν πια. Έχουν διαλυθεί τα πάντα! Έχουν διαλύσει τα πάντα.

Και συνεχίζουν να πηγαίνουν στα χαμένα…

Το «καραβάνι» τους χάθηκε στην αμμοθύελλα. Κι ακούγονται μόνο να αλυχτούν στο βάθος, τα σκυλιά!

ΥΓ. Είχαμε και νέα παλινωδία το απόγευμα: Εκεί που έλεγαν «δεν εκβιάζονται» και δεν αλλάζει ο κανονισμός της Βουλής, τώρα επικράτησαν νέες σκέψεις: θα επιχειρήσουν να αλλάξουν τον κανονισμό με… «γνωμοδότηση»!

Ερώτηση: αυτό γιατί δεν το είχαν σκεφτεί μέχρι σήμερα το πρωί;

Ερώτηση: πόσες φορές θα αλλάξουν ακόμα μέχρι αύριο το πρωί;

Ερώτηση: πόσο ακόμα θα «διαφημίζουν» μόνοι τους τη σύγχυση και τον πανικό τους;

ΥΓ.1 Τώρα που πέφτει ο Μαδούρο, θα ψαχτούν και τα κιτάπια του. Η αντιπολίτευση εκεί - που ήδη αναγνωρίζεται από όλες τις δυτικές χώρες (πλην Ελλάδος) ως νέα «νόμιμη κυβέρνηση» της Βενεζουέλας - έχει δεσμευτεί δημόσια να αποκαλύψει ποιοι χρηματοδοτήθηκαν από το Μαδούρο και πώς.

Μήπως κάποιοι φοβούνται κάτι;

Κι εκείνα τα ελικόπτερα τι κάνουν; Γιατί αργούν;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail