Μεγάλη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία σβήνει οριστικά τους κινητήρες της

(AP Photo)
Freepen.gr - Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germania κατέρρευσε την Τρίτη, αφού απέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων αναγκών της ανακοινώνοντας ότι θα ακύρωνε όλες τις πτήσεις αμέσως. Η αφερεγγυότητα της Germania, η οποία μετέφερε περίπου 4 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, ακολουθεί την αποτυχία της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας, της Air Berlin, το 2017, και υπογραμμίζει την αναταραχή στην ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία.

Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Βερολίνο, η οποία μετέφερε περισσότερους από 4 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως σε προγραμματισμένες και τακτικές πτήσεις μεσαίων και μικρών αποστάσεων, επικαλέστηκε παράγοντες όπως η αύξηση των τιμών των καυσίμων το περασμένο καλοκαίρι.

Η απόφαση ήρθε σε λιγότερο από ένα μήνα, αφού η Germania επιβεβαίωσε ότι αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες μετά από αυτό που χαρακτήρισε «ιδιαίτερα δύσκολο χρόνο» για την αεροπορική βιομηχανία. Την περασμένη εβδομάδα, είχε ανακοινώσει πως δεν ήταν ακόμη σε θέση να πληρώσει τους υπαλλήλους της για τον Ιανουάριο.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η κατάθεση αίτησης πτώχευσης, η οποία συζητήθηκε τη Δευτέρα σε δικαστήριο του Βερολίνου, δεν επηρεάζει δύο εταιρείες σε άλλες χώρες: τη Γερμανική Flug AG στην Ελβετία και την Bulgarian Eagle, με τις οποίες η Germania εκμεταλλεύτηκε από κοινού 37 αεροσκάφη.

Στην ανακοίνωσή της για το τέλος των εργασιών, η εταιρεία επεσήμανε τις "μαζικές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων το περασμένο καλοκαίρι και ταυτόχρονη την εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ" καθώς και "σημαντικές καθυστερήσεις στη σταδιακή κατάργηση των αεροσκαφών στον στόλο και ένας ασυνήθιστα υψηλός αριθμός των συμβάντων συντήρησης".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail