Ο Καμμένος μπροστινός του Καραμανλή που δε θέλει αυτοδυναμία της ΝΔ


Υπάρχει η φράση “Verba volant, scripta manent” που στα ελληνικά σημαίνει “τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν”. Η επιβεβαίωσή μας λοιπόν, στα όσα γράφω και στα όσα αναλύω, έρχεται μέσα από τα γεγονότα. Αυτή είναι η επιβράβευσή μας και το γεγονός ότι ξεχωρίζουμε από τα Συστημικά ΜΜΕ, που οι αναλύσεις τους “χρηματοδοτούνται” από τα πολιτικά και επιχειρηματικά αφεντικά τους.

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Έτσι, επί του πρακτέου…
Γράφαμε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στο άρθρο μου «Η “Αγία Τριάδα” της Ραφήνας»:
«Έφθασε προσφάτως η πληροφορία, πως, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συναντώνται τακτικότατα στο σπίτι του Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, με άκρα μυστικότητα. Λέγεται, ότι οι σχέσεις τους είναι άριστες. Άλλωστε, δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ο Πρωθυπουργός εκτέλεσε την επιθυμία του πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και τοποθέτησε στη θέση του ΠτΔ τον κ. Παυλόπουλο. Γιατί, ο κ. Παυλόπουλος ήταν πάντα το πολύτιμο πολιτικό “εργαλείο” του Κώστα Καραμανλή.

Αλλά μας προξενεί μεγάλη απορία, για το τι ακριβώς συζητάει, εκεί στο ησυχαστήριο της Ραφήνας η “Αγία Τριάδα” της ζωής μας. Θα θέλαμε να μάθουμε, ελπίζοντας πως έτσι θα διώξουμε, όλες εκείνες τις μαύρες σκέψεις που έχουν καρφωθεί στο μυαλό μας. Γιατί, δεν μπορεί, αυτοί όταν σκέπτονται, μόνο κακό βρίσκει την Πατρίδα και το λαό της».

Μπροστάντζα του Καραμανλή ο Πάνος Καμμένος…

Επίσης στο άρθρο μου: “Ο Καραμανλής στην Προεδρεία της Δημοκρατίας” στις 21 Ιουνίου 2016, ανέφερα ότι ο Πάνος Καμμένος είναι η “μπροστάντζα” του Καραμανλή.

Έγραφα συγκεκριμένα:
«Βλέποντας ο Πάνος Καμμένος – κατ΄ άλλους “Χαμένος” – ότι τα ποσοστά του καθώς και τα ποσοστά του πολιτικού του μορφώματος, των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” – κατ΄ όνομα και μόνον – καθημερινά κατακρημνίζονται, σκέφτηκε προκειμένου να έχει λόγο πολιτικό την “επόμενη ημέρα” των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, να το παίξει “μπροστάντζα” του Κώστα Καραμανλή.
Γιατί, δεν εξηγείται διαφορετικά το κάλεσμα που έκανε σε ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, όπου εκμυστηρεύθηκε ότι θα καλέσει όλους τους Καραμανλικούς σε συστράτευση στηρίξεως της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Έτσι, ο πονηρός Πανούλης, με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια, που λέει και ο λαός μας.
Αφ΄ ενός μεν, προσπαθεί να διασπάσει το μέτωπο της ΝΔ, που ούτως ή αλλιώς έχει παρουσιάσει χοντρά ρήγματα, ικανοποιώντας την επιθυμία του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν μπορεί να “χωνέψει” με τίποτε την εσωκομματική ήττα που υπέστη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και να προσποριστεί εκλογικά οφέλη από μια τέτοια διάσπαση.
Αφ΄ εταίρου δε, να ικανοποιήσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που προκειμένου να κρατηθεί στην Εξουσία, μετέρχεται τέτοιων και άλλων σατανικών σεναρίων».

Όταν απεκάλυπτα τη στενή “σχέση” Καραμανλή – Καμμένου…

Στις 26 Μαρτίου 2017 έγραφα στο άρθρο μου “Έρχεται… έρχεται… ο Καραμανλής”:

Όλο το τελευταίο διάστημα παρακολουθήσαμε την αμετροέπεια, την θρασύτητα του Πάνου Καμμένου, που επιχειρεί να “επενδύσει” στον Καραμανλισμό και στην Καραμανλική παράδοση της Νέας Δημοκρατίας! Μια ρητορική και μια στάση (του Πάνου Καμμένου) που προκάλεσε το ραντεβού της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Κώστα Καραμανλή, προκειμένου η “φίλη” Ντόρα να “προστατέψει από τις κακές παρέες” τον πρώην Πρωθυπουργό.
Μια ρητορική και μια στάση που καυτηρίασε ο Βουλευτής Σερρών και εξάδελφος του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαία εφημερίδα, τονίζοντας ότι ο Καμμένος είναι “Καραμανλικός ευκαιρίας”, είναι Καραμανλικός a la cart! Μια ρητορική και μια στάση, που προκάλεσε την “οργισμένη” αντίδραση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, δηλωμένου Καραμανλικού.
Άραγε, τι ακριβώς συμβαίνει; Ο Πάνος Καμμένος, εντός ολίγου χρονικού διαστήματος βάζει τέλος στην πολυετή πολιτική του σταδιοδρομία και βλέπει ως την “ανάστασή του” τον Κώστα Καραμανλή;».

Από καιρό ράβει “κοστούμι” ο Καραμανλής…

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στο άρθρο μου με τίτλο: «Ράβει “κοστούμι” ο Καραμανλής», έγραφα:
«Στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς βλέπουν την “επιστροφή” του Κώστα Καραμανλή! Δεν είναι λίγοι εκείνοι – καθημερινώς αυξανόμενοι – που βλέπουν τον Κώστα Καραμανλή ως τη μοναδική λύση μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο, που οσονούπω έρχεται… Και βεβαίως, ελπίζουν όλοι αυτοί, πως όταν φτάσει η ώρα αυτού του πολιτικού αδιεξόδου, ο Κώστας Καραμανλής θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εθνικής σωτηρίας ή όπως αλλιώς θα την ονομάσουν… Γι΄ αυτό, όπως γνωρίζουμε, ο Κώστας Καραμανλής δέχεται αφόρητες πιέσεις προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες! Επιστρέφοντας στο πολιτικό αδιέξοδο, που οσονούπω έρχεται…»!

Μας επιβεβαίωσε ο Πάνος Καμμένος…

Την Τετάρτη το βράδυ, 13 Φεβρουαρίου 2019 ο Πάνος Καμμένος έδωσε συνέντευξη σε δημοσιογραφικό επιτελείο του ΣΚΑΙ! Εκεί, επιβεβαίωσε απόλυτα όλες τις παραπάνω αναλύσεις μου. Πολιτικές αναλύσεις και ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν στην Ελεύθερη Ώρα, καθώς και σε πολλά σάιτ του ελεύθερου (ακόμη) διαδικτύου που καταχωρίζουν αυτά τα άρθρα μου. 

Αποκάλυψε λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος ότι: σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία και τεθεί θέμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εκείνος θα προτείνει τον Κώστα Καραμανλή.

«Αν αύριο που ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει την αυτοδυναμία και μπορέσουμε να βρούμε έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, εμείς θα μπορούσαμε προτείνουμε τον Κώστα Καραμανλή. Θα τον πρότεινα σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας»!

Δεν θέλει την αυτοδυναμία της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής…

«Στην “ανατροπή” της αυτοδυναμίας της ΝΔ συμμετέχει, όσο βαρύ και να ακούγεται, ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επί της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει ψελλίσει μια αντιπολιτευτική κορώνα. Δεν έβαλε σε καμιά περίπτωση πλάτη υπέρ του κόμματος της ΝΔ απολαμβάνοντας ήρεμος τα βορεινά έδρανα της Βουλής, ως απλός επισκέπτης της. Δεν μπορεί ποτέ να πιστωθεί το μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού δεν υπερασπίστηκε, ούτε το βέτο στο Βουκουρέστι, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που έθεσε στις 3 Απριλίου το 2008 η δική του κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά.

Αντίθετα “συμμαχεί” από την πρώτη στιγμή με το ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετούν ΠτΔ το δικό του – εξ απορρήτων – άνθρωπο, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως και πολλοί έμπιστοι άνθρωποι του Κώστα Καραμανλή – πίσω από την κυβερνητική βιτρίνα – είναι τοποθετημένοι σε θεσμικές θέσεις κλειδιά του κράτους. Με αποκορύφωμα την υπουργοποίηση στον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έμπιστων – δικών του προσώπων. Η επιβεβαίωση των παραπάνω είναι πως, και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος – κατόπιν σχετικών εντολών προφανώς – ακολουθεί την ίδια στάση με τον Κώστα Καραμανλή».

Τα παραπάνω έγραφα την 1η Οκτωβρίου 2018 στην Ελεύθερη Ώρα, στο άρθρο μου: “Εντολή ΗΠΑ: Όχι στην αυτοδυναμία του Μητσοτάκη”.

Η αντιπαλότητα Καραμανλή – Μητσοτάκη δεν κρύβεται…

Κλείνοντας, να ενισχύσω ακόμη περισσότερο την αντιπαλότητα Καραμανλή – Μητσοτάκη. Αναφέροντας ότι, στις τελευταίες ώρες κυρώσεως της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών από την μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων ανένταχτων περιφερόμενων – γυρολόγων, διοχετεύτηκε η είδηση πως ο Κώστας Καραμανλής από του Βήματος της Βουλής θα μιλούσε για πρώτη φορά σε αυτήν την κοινοβουλευτική θητεία για το Σκοπιανό. Η είδηση αυτή, χαροποίησε όλους εκείνους που την πληροφορήθηκαν. Αφού θα μιλούσε και θα υπερασπιζόταν ως Μακεδών, ως πρώην Πρωθυπουργός, τα Ιερά και τα Όσια της μακεδονικής γης.

Αλλά, άνθρακες ο θησαυρός. Ο Κώστας Καραμανλής, κρυπτόμενος για άλλη μια φορά πίσω από το δάχτυλό του, απέστειλε μια επιστολή ως έκθεση ιδεών τάξεως του γυμνασίου. Μια επιστολή μερικών αράδων, με νερόβραστες χιλιοειπωμένες κουβέντες, που στην ουσία δεν έλεγαν τίποτε:

«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κ. Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε. Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα. Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

Έτσι, αν καταλάβατε καλά, επί της ουσίας, τα χώνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που οξύνει το πολιτικό περιβάλλον και δημιουργεί διχασμό. Οψόμεθα…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail