Προσέξτε τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ άδειασε τον Μπογδάνο για ένα ριτουίτ

Προσέξτε τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ άδειασε τον Μπογδάνο. "Αυτοχρίστηκε" λέει. Καθόλου δεν αυτοχρίστηκε. Είχε τη διαβεβαίωση της ΝΔ ότι θα είναι υποψήφιος, όπως την έχουν δεκάδες υποψήφιοι που έχουν ξεκινήσει ήδη την προεκλογική τους εκστρατεία και διοργανώνουν συγκεντρώσεις και ομιλίες. Δεν έχει ανακοινώσει η ΝΔ τον επίσημο κατάλογο των υποψηφίων, έτσι δεν είναι; 

Θάνος Τζήμερος

Άρα ή πρέπει να καταγγείλει όλους αυτούς ως αυτοχρισθέντας ή να αναγνωρίσει "ναι, ο Μπογδάνος είχε την διαβεβαίωση ότι θα είναι υποψήφιος, αλλά έκανε αυτό κι εκείνο και μας ανάγκασε να τον αφαιρέσουμε από τους υπό διαμόρφωση καταλόγους υποψηφίων μας". Καθαρά και ξάστερα. Τι φοβερό έκανε ο Μπογδάνος; Ριτουίτ! Του γράφει κάποιος στο twitter «Δεν έχετε ιδέα τι έχει να γίνει στην ΕΡΤ αν βγει η Νέα Δημοκρατία», και ο Μπογδάνος απαντάει: «ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ». Αυτό αν το διαβάσεις κατά γράμμα σημαίνει ότι επιβεβαιώνει πως... δεν έχει ιδέα τι πρόκειται να κάνει η ΝΔ με την ΕΡΤ. Προφανώς πρόκειται για θέση εκτός κομματικής γραμμής, διότι ο Κυριάκος διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να κάνει τίποτε με την EΡΤ και όλα (και όλοι) θα μείνουν ως έχουν. Άρα έπρεπε να έχει ιδέα. 

Αν το διαβάσεις αλλιώς, σημαίνει ότι η ΝΔ θα φέρει τα πάνω κάτω στην ΕΡΤ και ο Μπογδάνος έχει εσωτερική πληροφόρηση. Όντως, γκάφα το "επιβεβαιώνω" αλλά για λάθους λόγους. Και στο καπάκι, ένας άλλος χρήστης του twitter με τον μαίανδρο - κρυπτοσβάστικα της ΧΑ τού γράφει: «Αυτά περιμένουμε 4 χρόνια. Ένα τανκς από έξω και να γυρίσουμε την σκηνή Ηλία ρίχτο», αναφερόμενος προφανώς στη σκηνή του "Όλα είναι δρόμος" στην οποία ο μερακλωμένος Γιώργος Αρμένης πληρώνει έναν εκσκαφέα για να γκρεμίσει ένα μπουζουξίδικο, φωνάζοντας "Ηλία ρίχτο". Ο Μπογδάνος θέλει να... προσηλυτίσει τον χρυσαυγίτη και τον νουθετεί «Ψηφίστε σωστά και το 'χουμε!». Όποιος έχει 5 δράμια νιονιό μπορεί να καταλάβει το σκωπτικόν του πράγματος ("το 'χουμε" είναι η φράση με την οποίο ο σκηνοθέτης τελειώνει το γύρισμα μιας σκηνής, όταν έχει ικανοποιηθεί από το αποτέλεσμα). Ξεκίνησαν λοιπόν όλα τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ, αλτσαντίρια, ακριβοπούλαινες, χλιμίντζουρες και ΣΙΑ, σιγονταρισμένα από ΝΔκράτες που έβλεπαν στο πρόσωπο του Μπογδάνου έναν δυνατό αντίπαλο που πιθανόν να τους στερούσε την εκλογή να σκούζουν "την κεφαλήν αυτού επί πίνακι". Και η φοβική, ασπόνδυλη ΝΔ τον "αποκεφάλισε", με την κοινοποιούμενη φοβική, ασπόνδυλη ανακοίνωση.

Ποιο ήταν το ουσιαστικό λάθος του Μπογδάνου; Αυτό που κάνει κάθε ερωτευμένος: προβάλλει στον άλλον με το στανιό τις δικές του επιθυμίες και φαντασιώσεις. Δυναμική ΝΔ φαντάστηκε ο Μπογδάνος, αυτή διαφήμιζε. Ένα ανύπαρκτο δηλαδή προϊόν. Αλλά δεν το κάνει μόνο ο Μπογδάνος. Αν δεις τι υποστηρίζουν για την μετεκλογική πορεία της ΝΔ όσοι πολιτεύονται μαζί της ή την υποστηρίζουν ως ψηφοφόροι θα εισπράξεις ισάριθμες εκδοχές ενός κόμματος. Όμως τα πράγματα είναι απλά. Μολονότι πολύ θα θέλαμε, τίποτε από την μέχρι τώρα πορεία της ΝΔ δεν προϊδεάζει για σπάσιμο αυγών και δομικές, κατακλυσμιαίου χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Όχι το χαμαιτυπείο της ΕΡΤ δεν πρόκειται να γκρεμίσει, αλλά ούτε το παραμάγαζο του Καλφαγιάννη, απέναντι. Να μη σου πω ότι θα γυαλίζει και το μνημείο για τους πεσόντες που τους μάγκωσε η πόρτα του ασανσέρ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail