Σοβιετική φρεγάτα πάει με τα μπούνια πάνω σε πολεμικό των ΗΠΑ και το σπρώχνει εκτός χωρικών υδάτων

Freepen.gr - Το Φεβρουάριο του 1988, το USS Caron που επιχειρούσε μαζί με το USS Yorktown, εισήλθε στα όρια των θαλάσσιων υδάτων της ΕΣΣΔ στην Μαύρη Θάλασσα στη χερσόνησο της Κριμαίας. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η πράξη αυτή θα μπορούσε να επιτραπεί εάν το πλοίο προχωρούσε από ένα σημείο στα διεθνή ύδατα σε άλλο σημείο στα διεθνή ύδατα μέσω της συντομότερης πορείας, αλλά σύμφωνα με τη Σοβιετική Ένωση, η ίδια διατηρούσε το δικαίωμα να επιτρέψει ή να απαγορεύσει ταξίδια σε επιλεγμένες περιοχές εντός του ορίου των 12 μιλίων. 

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνώριζαν το αίτημα της Σοβιετικής Ένωσης σε αυτή την περίπτωση. Επιπλέον το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι πολεμικά του πλοία είχαν πλεύσει αντίστοιχα στο τότε πρόσφατο παρελθόν. 

Τελικά οι Σοβιετικοί έστειλαν ένα καταδρομικό, μια φρεγάτα κατηγορίας Mirka II, ένα περιπολικό σκάφος της KGB και «πολιτικά» πλοία για να αναχαιτίσουν τα πλοία των ΗΠΑ. Η σοβιετική φρεγάτα έσπευσε ταχύτητα πάνω στο Caron χτυπώντας με την πλώρη πίσω αριστερά σπρώχνοντάς το τρόπον τινά εκτός των σοβιετικών χωρικών υδάτων.

Το ιστορικό βίντεο αναρτήθηκε από τον stealthbiker45

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail