Για όσους ξεχνούν, τους θυμίζουμε ότι η ποινικοποίηση της άποψης δεν σταμάτησε το Χίτλερ

WikimediaImages / pixabay
Δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από την ποινικοποίηση της άποψης. Ναι σίγουρα, όταν κάποιος, υποκινεί σε βία εναντίον συγκεκριμένων ομάδων θα έπρεπε να καταγγέλλεται. Mόνο αυτό όμως αφού οι πράξεις πρέπει να τιμωρούνται κι όχι τα λόγια γιατί ο έλεγχος των λόγων δείχνει αδυναμία απάντησης πράγμα που δυναμώνει την άποψη που ποινικοποιειται.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού πολιτισμού

Ο Χίτλερ επικράτησε γιατί δε βρέθηκε κάνεις να πείσει τη γερμανική κοινή γνώμη για την καταστροφικοτητα όσων έλεγε. Ο Χίτλερ ενώ και φυλακή μπήκε και το ναζιστικό κόμμα τέθηκε εκτός νόμου τίποτα δεν σταμάτησε την πορεία του. Η απαξίωση και η ποινικοποίηση δυναμώνουν αυτό που προσπαθούν να καταστρέψουν.

Ενδεικτικό της υποκρισίας όσων ποινικοποιουν απόψεις είναι η απόλυτη αδιαφορία τους για πράξεις που παραβιάζουν τα δικαιώματα Ελλήνων. Η αδιαφορία και το μίσος τους για την περίπτωση του Κωνσταντίνου Κατσιφα, είναι ενδεικτική όπως και η συνεχιζόμενη αδιαφορία για την παραβίαση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών. Ενδιαφέρονται για τους Τσάμηδες τους συνεργάτες των Νάζι αλλά όχι για τα θύματα τους, για τους φασίστες της Οχράνα και τους αυτονομιστές.

Σε χιλιάδες υπολογίζονται τα θύματα από την πείνα στην Καβάλα κατά τη δεύτερη βουλγάρικη κατοχή. Περίπου 30.000-40.000 άτομα μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στη Βουλγαρία. Πείτε μου ξανά για τους καημένους που εξυπηρετώντας τη Γιουγκοσλαβία πήραν τα όπλα για να ακρωτηριάσουν εδαφικά την Ελλάδα και το κακό ελληνικό κράτος δεν τους αφήνει να γυρίσουν.

Καταγγελουν και σωστά όσους δεν αναγνωρίζουν το ολοκαύτωμα αλλά δικαιολογούν το είδωλο του Χίτλερ, Κεμάλ και απαξιώνουν τη γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων που έδειξε στον Χίτλερ ότι μπορείς να εξοντώσεις εκατομμύρια ανθρώπους και κανείς να μην κάνει τίποτα. Τους λες και υποκριτές εκτός από δογματικούς τους συγκεκριμένους ανθρωπιστές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail