Τα τρία σημεία που ξεσκεπάζουν την κοροϊδία για την ψήφο των ομογενών

Η πρόταση της κυβέρνησης για την «ψήφο των ομογενών», όπως τουλάχιστον μεταδίδεται στα ΜΜΕ μία απίστευτη κοροϊδία


1. Αφορά μόνο σε όσους έχουν δικαίωμα ψήφου, στους Έλληνες πολίτες δηλαδή οι οποίοι μπορούν, αν θέλουν, να μεταβούν και να ψηφίσουν κανονικά εκεί που είναι εγγεγραμμένοι. Καμία μέριμνα για τους ομογενείς δεύτερης ή μεγαλύτερης γενιάς, όπως τα εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο.

2. Τους δίνει 3 έδρες, ξεχωριστά από τις υπόλοιπες 297. Οι ψήφοι τους δεν καταμετρώνται με τις υπόλοιπες. Αν υποθέσουμε ότι τα έγκυρα είναι περίπου 6.500.000, τότε οι 3 από τις 300 ισοδυναμούν με 1%, δηλαδή με 65.000 ψήφους. Όσοι και αν ψηφίσουν, οι έδρες τους θα ισοδυναμούν με 65.000. Αν ψηφίσουν 500.000 Έλληνες του εξωτερικού, η ψήφος τους θα μετράει κατά το 1/8 περίπου από όσο μετράει η ψήφος όσων ψηφίσουν στην Ελλάδα.

3. Οι 3 έδρες θα βγουν πρακτικά από τα τρία πρώτα κόμματα. Και τρίτος να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, 1 έδρα βγάζει. Όπως και 1 έδρα βγάζει το πρώτο κόμμα. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Όλες οι σοβαρές χώρες του κόσμου έχουν διευκολύνσεις για να είναι η ψήφος τους ισοδύναμη με το αν ψήφιζε κανείς στην χώρα, είτε στις πρεσβείες και προξενεία, είτε με επιστολή. Πριν μερικά χρόνια, ένας Μολδαβός συνάδελφος το θεώρησε τόσο φυσιολογικό που θα πήγαινε να ψηφίσει στην πρεσβεία. Το έκανε για χρόνια. Μολδαβία τώρα, έτσι. Να μην πω για τη Εσθονία που ψηφίζουν όλοι από το σπίτι, όπου και να βρίσκονται! ούτε εκλογικά τμήματα δεν έχουν.

Καλύτερα να μην έκαναν τίποτα. Άλλη μία κοροϊδία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail