Στην Αλβανία υπάρχει μεγαλή ευαισθησία για τη Δημοκρατία - Παραιτούνται οι βουλευτές της αντιπολίτευσης

Freepen.gr - Μετά την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για την παράδοση των κοινοβουλευτικών εδρών, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος άρχισαν να υπογράφουν την παραίτησή τους. Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να υπογράψει την παραίτησή του, αναφέρει το balkanweb.com.

Η επιστολή παραίτησης στο αλβανικό κοινοβούλιο παραθέτει τους λόγους αυτής της απόφασης όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της εθνικής έκτακτης ανάγκης, πού είναι η χώρα που οφείλεται: στην εξόντωση της λειτουργικής δημοκρατίας και του κράτους δικαίου»

Επίσης γίνεται καταγγελία για προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών, παράλυση του κράτους, καταπίεση και παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών των Αλβανών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη ζωή, την υγεία και την ιδιοκτησία καθώς επίσης στην ύπαρξη υποθέσεων διαφθοράς.

Επίσης ζητείται ο σχηματισμός προσωρινής κυβέρνησης από την ενωμένη αντιπολίτευση που είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εγγυηθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και θα ξεκλειδώσουν τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας, και την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένας από τους πρώτους βουλευτές που υπέγραψε ήταν ο Ervin Salianji.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail