Τσάμισσα πολιτικός: Είμαστε υπερήφανες και θα επιστρέψουμε θέλουν-δε θέλουν στην Τσαμουριά!

Freepen.gr - Το Κόμμα Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας πραγματοποίησε την Κυριακή συνάντηση με το Φόρουμ Γυναικών. Η εναρκτήρια ομιλία δόθηκε από την Kozeta Mesiti, η οποία τόνισε ότι οι Τσάμισσες υπέστησαν διακρίσεις και δεν έλαβαν αυτό που άξιζαν για την καταγωγή του από την Τσαμουριά. Η Mesute υπογράμμισε ότι οι γυναίκες που έφυγαν από την Τσαμουριά, θα επιστρέψουν, αναφέρει το 27.al.

«Είμαστε μητέρες και γυναίκες που ήρθαμε στη ζωή από τον πόνο των μητέρων μας και των γιαγιάδων μας. Ο πόνος που προκλήθηκε από την ελληνική γενοκτονία που μας ανάγκασε να φύγουμε από τα εδάφη μας. Η Τσαμουριά έθρεψε τις μητέρες και τις γιαγιάδες μας όταν δεν είχαν να φάνε.

Οι γυναίκες της κοινότητάς μας, αν και ικανές για την οικογένεια και την κοινωνία, δεν έλαβαν ποτέ αυτό που άξιζαν μόνο επειδή ήταν Τσάμισσες. Οι Τσάμισσες όμως αισθάνονται υπερήφανες σήμερα για αυτό που είναι.

Εξακολουθούμε να αρνούμαστε και να αγωνιζόμαστε έντονα από την παλιά και τη νέα πολιτική μέσα και έξω από τα σύνορα.. Δεν είμαστε ακόμα ευπρόσδεκτες στα εδάφη μας, αλλά είτε θέλουν είτε όχι, θα πάμε στην Τσαμουριά».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail