«Οι υπερηχητικοί πυραύλοι της Ρωσίας θα φτάσουν στα κέντρα διοίκησης των ΗΠΑ σε 5 λεπτά»

Freepen.gr - Τα ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Tsircon θα καταφέρουν να καταστρέψουν κέντρα διοίκησης στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών σε πέντε λεπτά, δήλωσε ο αντιναύαρχος ε.α. Vsevolov Khmyrov σε δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Khmyrov δήλωσε ότι μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF θα ελέγχουν τα συστήματα που θα αποφασίσουν να αναπτύξουν στην Ευρώπη "από κέντρα διοίκησης στην επικράτεια της αμερικανικής ηπείρου". Οι ρωσικοί πυραύλοι Tsircon όχι μόνο θα αποτελέσουν αντίβαρο στους πυραύλους που τυχόν αναπτυχθούν στην Ευρώπη, αλλά θα διασφαλίσουν επίσης την ικανότητα να χτυπήσουν τα βασικά συστήματα ελέγχου - κέντρα διοίκησης", πρόσθεσε.

"Αν ένας μεταφορέας (υποβρύχιο ή πολεμικό πλοίο) με πυραύλους Tsircon βρίσκεται σε απόσταση 500 χλμ. από τις ακτές των ΗΠΑ, τότε οι πυραύλοι θα είναι ικανοί να φτάσουν σε παράκτιους στόχους σε βάθος τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων", σημείωσε. "Ένα τέτοιο υπερηχητικό σύστημα όπως το Tsircon σπάει πρακτικά μέσω οποιουδήποτε συστήματος πυραυλικής άμυνας", δήλωσε ο Khmyrov ο οποίος ανέφερε ότι ο απαιτούμενος χρόνος για το βλήμα μέχρι τον στόχο του θα είναι μόλις 5 λεπτά.

"Ο αριθμός των στρατιωτικών πλοίων και υποβρυχίων με πυραύλους Tsircon που βρίσκονται σε υπηρεσία στο Δυτικό Ατλαντικό και στον Ανατολικό Ειρηνικό μπορεί να σταθεί σε δύο-τρία πλοία σε κάθε κατεύθυνση με περίπου 40 πυραύλους σε κάθε σκάφος" συμπληρώνει ο Khmyrov.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail