Συμφωνία μαμούθ για Αυστραλία-Γαλλία: Συμβόλαιο 50 δις δολαρίων για 12 υποβρύχια κλάσης Attack

Freepen.gr - Η Αυστραλία υπέγραψε σήμερα μια «Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας» με τον Γάλλο Ανάδοχο Naval Group για υποβρύχια της κατηγορίας Attack, όπως ανακοίνωσε το αυστραλιανό υπουργείο Άμυνας αλλά και η γαλλική εταιρεία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη ναυπήγηση 12 υποβρυχίων κλάσης Attack έναντι 50 που θα σχεδιαστούν και θα κατασκευαστούν στην Αυστραλία για το Πολεμικό Ναυτικό. Όπως αναφέρει η Naval Group έχει επικοινωνήσει προκαταρκτικά με περισσότερους από 1.100 προμηθευτές της Αυστραλίας ενώ ήδη 169 Αυστραλοί προμηθευτές έχουν προεπιλεγεί για το πρόγραμμα με την Naval Group Australia.

"Τα υποβρύχια θα βοηθήσουν στην προστασία της ασφάλειας και της ευημερίας της Αυστραλίας για τις επόμενες δεκαετίες και θα εμβαθύνουν επίσης τις αμυντικές σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Γαλλίας. Οι εργασίες για τα υποβρύχια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Σύμβασης Σχεδιασμού και Κινητοποίησης και αυτό θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή στο πλαίσιο της παρούσας Συμφωνίας", ανέφερε η ανακοίνωση του αυστραλιανού υπουργείου Αμυνας.


Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταίρων για το πρόγραμμα των υποβρυχίων Attack προβλέπει τη μεταφορά νέων τεχνολογιών και προηγμένων δυνατοτήτων κατασκευής στην Αυστραλία, εισάγοντας την επόμενη φάση της αυστραλιανής κυριαρχίας στον τομέα των υποβρυχίων. Επίσης αναμένεται η δημιουργία χιλιάδων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας στην Αυστραλία, οι οποίες θα επηρεάσουν θετικά πολλές γενιές Αυστραλών, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. 

Το πρώτο υποβρύχιο θα ονομαστεί HMAS Attack και θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό στις αρχές της δεκαετίας του 2030.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail