Ρωσικός συναγερμός: Σε 3-4 λεπτά οι αμερικανικοί πύραυλοι θα χτυπήσουν τη Μόσχα αν μπουν στη Βαλτική!

Freepen.gr - Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε στις 7 Φεβρουαρίου ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε πως οι Ρώσοι διπλωμάτες και στρατιωτικοί θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψουν την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στις χώρες της Βαλτικής.

«Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να το αποτρέψω», είπε ο Ριάμπκοφ και συνέχισε: "Είμαι βέβαιος ότι όλοι όσοι εμπλέκονται κατά κάποιον τρόπο στην εξωτερική μας πολιτική, τις δραστηριότητες άμυνας και ασφάλειας θα λειτουργήσουν ως ομάδα για να αποτρέψουμε μια κατάσταση που θα σήμαινε ότι όλα τα στοιχεία που αποτέλεσαν ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής ασφάλειας εδώ και δεκαετίες έχουν χαθεί».

Ο συνταγματάρχης Viktor Yesin, σύμβουλος του διοικητή της Ρωσικής Στρατιωτικής Δύναμης Πυραύλων και πρώην επικεφαλής του Στρατιωτικού Πυραυλικού Σώματος, δήλωσε προηγουμένως στο TASS ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς των ΗΠΑ, εφόσον πρόκειται να εγκατασταθούν στις χώρες της Βαλτικής, θα μπορέσουν να φτάσουν στη Μόσχα σε τρία έως τέσσερα λεπτά. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χρόνος άφιξης θα εξαρτηθεί από τον τύπο των πυραύλων και τη διαδρομή πτήσης τους. "Η ώρα άφιξης των πυραύλων Tomahawk θα είναι περίπου μία ώρα, ενώ οι βαλλιστικοί πυραύλοι μεσαίας εμβέλειας θα φτάσουν στη Μόσχα σε τρία έως τέσσερα λεπτά", δήλωσε ο Yesin.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά (INF) του 1987 από τις 2 Φεβρουαρίου, θέτοντας το έδαφος για τη λήξη της συνθήκης σε έξι μήνες. Η Ρωσία ακολούθησε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail