Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν το μαρτυρικό θάνατο σε ένα ιστορικό γεγονός το 1979

Freepen.gr - Στις 25 Ιανουαρίου του 1979 το Ιράν ζει ήδη τις πρώτες ημέρες του μετά τη φυγή του Σάχη στις 16 του ίδιου μήνα. Πρωθυπουργός της χώρας έχει οριστεί από τον ίδιο, ο αντιπολιτευόμενος Shapour Bakhtiar. Στο στάδιο Amjadiyeh πραγματοποιείται συγκέντρωση υπέρ του συντάγματος της χώρας και του νέου πρωθυπουργού, ο οποίος ανετράπη στις 11 Φεβρουαρίου όταν η εξουσία δόθηκε πλέον στον Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Επιπλέον αίτημα της συγκέντρωσης ήταν και η μη εφαρμογή του χιτζάμπ. Ωστόσο έξω από το στάδιο περίμεναν τους διαδηλωτές πολυάριθμοι υποστηρικτές της Επαναστάσης για να τους επιτεθούν.

Στη φωτογραφία βλέπουμε το λιντσάρισμα μιας γυναίκας διαδηλώτριας που τρέχει να ξεφύγει από τους μανιασμένους διώκτες της.  Όπως παρατηρείτε ο ένας γρονθοκοπεί την ήδη ματωμένη γυναίκα, ένας άλλος από πίσω της τραβά τα ρούχα και δίπλα της ένας άλλος άνδρας έρχεται κρατώντας ένα μαχαίρι.

Η γυναίκα μαχαιρώθηκε τελικά μέχρι θανάτου λόγω της υποστήριξής της στο Σάχη.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail