Το πυρηνικό υποβρύχιο USS Von Steuben που βάφτηκε στα χρώματα του Μόμπι Ντικ κι είχε ένα φοβερό ατύχημα έξω από την Ισπανία

Freepen.gr - Το USS Von Steuben (SSBN-632) ήταν ένα πυρηνικό υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κατηγορίας James Madison. Ήταν το δεύτερο πλοίο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών που ονομάστηκε Baron Friedrich Wilhelm von Steuben (1730-1794), για να τιμηθεί ο Πρώσος αξιωματικός που αγωνίστηκε στον πόλεμο της Αμερικανικής Ανεξαρτηρίας.

Το υποβρύχιο παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 1963 και παροπλίστηκε το Φεβρουάριο του 1994. Στις 9 Αυγούστου 1968, ενώ έπλεε βυθισμένο περίπου 64 χιλιόμετρα από τη νότια ακτή της Ισπανίας, το Von Steuben χτυπήθηκε από ένα βυθισμένο καλώδιο ρυμούλκησης που συνέδεε ένα ρυμουλκό με ένα εμπορικό δεξαμενόπλοιο που ονομαζόταν Sealady. 

Καθώς το εμπορικό ρυμουλκείτο κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, είχε σβηστές τις μηχανές και το υποβρύχιο δεν ανίχνευσε την παρουσία του. Όταν έγινε φανερό ότι το υποβρύχιο είχε χάσει τον έλεγχο βάθους και το τιμόνι, αλλά χωρίς να ξέρει γιατί, το υποβρύχιο αναδύθηκε επειγόντως και συγκρούστηκε με το ρυμουλκούμενο πλοίο.

Το  USS Von Steuben υπέστη ζημιές στην υπερκατασκευή αλλά κατάφερε μετά από προσωρινές επισκευές να επαναπλεύσει προς τις ΗΠΑ όπου επισκευάστηκε.

Εικόνα από: twitter.com/Saturnax1/status/1083780865556131841
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail