Η Ρωσία αποκαλύπτει λεπτομέρειες του νέου υπερόπλου της - Το ανίκητο UAV υποβρύχιο-τορπίλη Poseidon

Freepen.gr - Ο «Ποσειδώνας», επίσης γνωστός ως Ocean Multipurpose System Status-6, είναι ένα νέο ρωσικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος που προωθείται από ένα μικροσκοπικό πυρηνικό αντιδραστήρα.

Σύμφωνα με το ΤΑΣΣ, η μέγιστη ταχύτητα του "Poseidon" θα είναι μεγαλύτερη από 107 kt (200 km / h) ενώ το μέγιστο βάθος στο οποίο μπορεί να κινηθεί είναι περισσότερο από ένα χιλιόμετρο. Για λόγους σύγκρισης, η μέγιστη ταχύτητα των σύγχρονων πυρηνικών υποβρυχίων είναι 32 kt και των τορπιλών 48 kt.

Η υψηλή ταχύτητα του Poseidon θα καταστεί δυνατή λόγω της υπερφόρτωσης, με αποτέλεσμα μια φυσαλίδα αερίου, η οποία θα περιβάλλει την τορπίλη με τη μέγιστη ταχύτητα. Αυτό ελαχιστοποιεί την επαφή του νερού με την τορπίλη, μειώνοντας σημαντικά την οπισθέλκουσα.

Επίσης, το TASS αναφέρει ότι το νεότερο ρωσικό υποβρύχιο UAV θα είναι αδύνατο να δεχθεί επίθεση λόγω των ιδιομορφιών των ελιγμών του.

Το Poseidon έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ένα κύμα τσουνάμι μέχρι και 500 μέτρα, το οποίο θα μολύνει μια ευρεία περιοχή στην ακτή του εχθρού με ραδιενεργά ισότοπα, καθώς επίσης θα είναι ανθεκτικό στα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, βαλλιστικούς πυραύλους, όπλα με λέιζερ και σιδηρόδρομους που θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν ένα ICBM (διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος) ή ένα SLBM (υποβρύχιος βαλλιστικός πύραυλος.

Το σύγχρονο ρωσικό πυρηνικό drone ανακοινώθηκε επίσημα το Μάρτιο του 2018 μαζί με άλλα επερχόμενα όπλα, που προορίζονται ως αντίβαρο στην ανάπτυξη τεχνολογιών αντιβαλλιστικών πυραύλων από τις ΗΠΑ.

Το drone περιλαμβάνεται στο κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών της Ρωσίας για το 2018-2027 και ο Ποσειδώνας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία πριν τελειώσει το πρόγραμμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail