Τώρα η Τουρκία εξάγει και οπλισμένα UAV - Δώδεκα Bayraktar TB2 παρήγγειλε η Ουκρανία

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε το Σάββατο ότι έχει υπογράψει συμφωνία για την αγορά 12 μη επανδρωμένων στρατιωτικών αεροσκαφών (UAV) Bayraktar Tactical Block 2 (TB2) για τον ουκρανικό στρατό.

"Όπως συμφωνήσαμε προηγουμένως με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογράψαμε συμφωνία για την αγορά τουρκικών Bayraktar Tactical Block 2 (TB2) για τον ουκρανικό στρατό", έγραψε στο Facebook.

"Αυτά τα νεώτερα αεροσκάφη θα βοηθήσουν τον στρατό σε επιχειρησιακά και τακτικά επίπεδα και εκτός από τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας μπορούν να εξοπλιστούν με πρόσθετα σύγχρονα συστήματα πυραύλων υψηλής ακρίβειας για να καταστρέψουν θωρακισμένες μονάδες ή θαλάσσιους στόχους με οχυρωμένες θέσεις", πρόσθεσε ο Ποροσένκο.


Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας Ukrspetsproject, η οποία είναι μέλος της Ukrboronprom, και του τουρκικού παραγωγού UAV Baykar Makina. Σύμφωνα με τον Ποροσένκο, η συμφωνία αποτελεί μέρος των μέτρων για την επέκταση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας.



Το Bayerutar TB2 Tactical Unmanned Aerial Vehicle, που αναπτύχθηκε από την Baykar Makina, μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 24 ώρες σε υψόμετρο 24.000ft. Μέχρι στιγμής, 75 μονάδες έχουν παραδοθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail