Και το Κατάρ αγοράζει τα τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα T129 ATAK

Freepen.gr - Το Κατάρ υπέγραψε μια προκαταρκτική συμφωνία για την αγορά τουρκικών ελικοπτέρων T129 ATAK, ανέφερε την Παρασκευή το Kokpit.aero.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Κατάρ ανέφεραν ότι η συμφωνία υπογράφηκε για άγνωστο αριθμό ελικοπτέρων, ενώ οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν τη συμφωνία, ανέφερε.

Το Πακιστάν ήταν η πρώτη χώρα που αγόρασε το T129 υπογράφοντας συμφωνία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Άγκυρα για την παράδοση 30 ελικοπτέρων που παρήγαγαν οι Turkish Aerospace Industries  και η ιταλική AgustaWestland.

Λόγω της διπλωματικής διαμάχης μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών πέρυσι σχετικά με την κράτηση του αμερικανού πάστορα Μπράνσον για σχεδόν δύο ετών, η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν καθυστέρησε έξι μήνες, καθώς το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αρνήθηκε στην Τουρκία την άδεια εξαγωγής που απαιτείται για τους κινητήρες LHTEC T800-4A turboshaft που προορίζονταν για το ελικόπτερο με την Αγκυρα να αναζητά σε ευρωπαϊκό έδαφος εναλλακτικούς προμηθευτές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail