Το Βιετνάμ πάει για αγορά δώδεκα Sukhoi-57 του κουτιού

Freepen.gr - Η ρωσική σελίδα του Avia.pro δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία σχετικά με τη δυνατότητα εξαγωγής του μαχητικού πέμπτης γενιάς Su-57. Σύμφωνα με το Avia.pro, η Sukhoi Aircraft Manufacturing Group θα ξεκινήσει τη διαδικασία παροχής εξαγώγιμης έκδοσης του Su-57 σε πελάτες στη Νοτιοανατολική Ασία μετά την ολοκλήρωση της εγχώριας έκδοσης για τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Αν και η Sukhoi δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποιος είναι ο πιθανός πελάτης, η Avia.Pro, σύμφωνα με τις πηγές της, επιβεβαιώνει ότι το Βιετνάμ ενδιαφέρεται πολύ για το υπερσύγχρονο μαχητικό της Ρωσίας. Η ρωσική εφημερίδα δήλωσε ακόμη ότι ο αριθμός των Su-57 που θέλει να αγοράσει το Βιετνάμ θα είναι 12, που ισοδυναμεί με μια νέα μοίρα ενώ η αξία της σύμβασης υπολογίζεται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτός είναι ένας λογικός αριθμός σε σύγκριση με την αγορά των μαχητικών Su-30MK2 της Πολεμικής Αεροπορίας του Βιετνάμ.

Εάν οι πληροφορίες του Avia.pro επαληθευτούν, το Βιετνάμ θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εγκριθεί από τη Ρωσία για να αποκτήσει το νέο μαχητικό πέμπτης γενιάς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail