Η Κίνα ολοκληρώνει με επιτυχία τις δοκιμές των S-400 και τους εντάσσει στις Ενοπλες Δυνάμεις

 © Vitaliy Nevar/TASS
Freepen.gr - Η Κίνα πραγματοποίησε μια δεύτερη επιτυχημένη δοκιμή του πυραυλικού συστήματος S-400 Triumf που αγοράστηκε από τη Ρωσία, ολοκληρώνοντας τις δοκιμές του, σύμφωνα με μια στρατιωτική-διπλωματική πηγή του πρακτορείου ΤΑΣΣ.

Η δεύτερη δοκιμή πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους σε ένα κινεζικό πυροσβεστικό έδαφος. Ο πυραύλος 48N6E που πυροδοτήθηκε από τον εκτοξευτή του συστήματος χτύπησε έναν αεροδυναμικό στόχο [προσομοιάζοντας ένα αεροσκάφος] που είχε ταχύτητα πάνω από 600 μέτρα το δευτερόλεπτο, δήλωσε η πηγή.

Ο στόχος τέθηκε σε μέγιστη απόσταση περίπου 250 χλμ.και η πηγή προσθέτει: "Το δοκιμαστικό πρόγραμμα των S-400 στην Κίνα έχει ολοκληρωθεί, δεν έχουν προγραμματιστεί άλλες δοκιμές".

Οι προηγούμενες αναφορές σημείωναν ότι οι πρώτες επιτυχημένες δοκιμές του πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018. Η δοκιμαστική πυροδότηση διεξήχθη εναντίον ενός βαλλιστικού στόχου με ταχύτητα 3 km / s. Ο στόχος επλήγη επίσης από ένα βλήμα σε απόσταση 250 χιλιομέτρων.

Η πηγή δήλωσε στο TASS ότι μετά από δύο δοκιμές: "Είδαμε πραγματικά ότι το σύστημα S-400 από τις ικανότητές του σήμερα είναι απαράμιλλο στον κόσμο στην κατηγορία του".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail